Norra suusakoondist võib tabada järjekordne tagasilöök

Henry Lääne
Copy
Norra suusastaar Therese Johaug.
Norra suusastaar Therese Johaug. Foto: Hanninen/Newspix24/SIPA/Hanninen/Newspix24/SIPA

Pikalt Norra murdmaasuusakoondise määrdetiimis töötanud Perry Olsson, kes on väga kõrges hinnas, võib naasta kodumaale, et aidata Rootsi suusatajaid. Koroonakriisist põhjustatud masu on Norra suusatamisest viinud minema mitu miljonit eurot, nüüd võib neid tabada järjekordne löök. Vähemalt ei kannata rahakott...

Rootsi meedia teatel on Olsson suurepärane määrdemees, kes on oma tsunftis väga kõrges hinnas. Norra koondisega on ta töötanud alates 2003. aasta maist, kuus aastat hiljem lisandus tiimiga tema vend Ulf.

Möödunud hooajal teenis rootslaste määrdetiim kriitikat nii omade kui ka konkurentide käest. Ehkki majanduskriis mõjutab neidki, mõeldakse uueks võistlusaastaks vangerduste peale.

Rootsi koondise mänedžer Daniel Fahraeus on Olssoniga juba ka ühendust võtnud ning määrdmees on huvitatud koju naasmisest. Tõsi, määrdepealiku ametikoht on täidetud, selle sai endale Petter Myhlback.

Olsson kinnitas, et ta pole Norras rahulolematu, ehkki praegu võib nii näida. «Mõtlesin, et töötan mõne aasta veel. Olen alati öelnud, et tunnen Rootsi naasmise vastu huvi,» rääkis määrdeekspert kodumaa rahvusringhäälingule. Lisaks Olssonile on rootslased huvitatud ka teisest Norra määrdemehest Mikael Bookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles