Saksamaa jalgpallis paukusid kaks luuavart

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Marcel Schmelzer.
Marcel Schmelzer. Foto: imago images / Kirchner-Media / Scanpix

Saksamaa jalgpalliliigades lõppes möödunud nädalal kaks ülipikka väravapõuda ehk maakeeli, paugud tulid tõepoolest luuavartest. 

Esmalt sai tabamuse üle rõõmustada Saksamaa esiliigaklubi Sandhauseni kaitsja Dennis Diekmeier, kelle 45. minuti tabamus tõi klubile Wiesbedeni vastu ka 1:0 võidu. 

30-aastane tagalamees lõpetas sellega ülipika väravapausi, mis ulatus 2010. aastasse. Nimelt suutis Diekmeier viimati skoori teha Hamburgi noortetiimi eest mängides ning oli seejärel 293 kohtumist järjest kuival olnud. Too seeria, mis minutites ulatus 26145-ni, oli pika puuga ka Saksamaa jalgpalli väljakumängijate rekord. 

Pühapäeval lõpetas Bundesligas oma väravapõua ka Dortmundi Borussia vasakkaitsja Marcel Schmelzer, kes jõudis sihile 6:1 võidumängus Paderborni vastu. 

Saksamaa koondislase eelmine liigatabamus pärines 2013. aasta septembrist ehk 2444 päeva tagasi, kui ta oli resultatiivne Nüremburgi vastu. Tõsi, Euroopa liigas õnnestus tagalamehel vahepeal ikkagi skoori teha - 2018. aasta veebruaris sahistas ta Atalanta väravavõrku.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles