BLOGI Eesti jalgpallikoondis alustas Rahvuste liigat kaotusega Gruusiale

Ville Arike
, reporter
Copy

Eesti jalgpallikoondis alustas Rahvuste liiga tsüklit, esimeses voorus kaotati kodusel Lilleküla staadionil Gruusiale 0:1. Tulemus on õiglane, külalistel jäi mitu head võimalust kasutamata. Sündmustest saab ülevaate blogi vahendusel.

Enne mängu:

Eesti ja Gruusia kuuluvad tugevuselt kolmandasse, C-liigasse. Samas alagrupis mängivad veel Põhja-Makedoonia ja Armeenia.

Eesti koondise peatreener Karel Voolaid arvas mänguks Gruusiaga koosseisu neli potentsiaalset debütanti, kellest selgelt on tähelepanu all esimese koondisekutse teeninud Londoni Arsenali väravavaht Karl Jakob Hein ja Ferrara SPALi poolkaitsja Georgi Tunjov. «Kui neid mõlemat jälgida, ei saa öelda, et nad on vales kohas. Nad saavad selle tasemega hakkama,» kiitis Voolaid reedesel pressikonverentsil ja lisas, et on saanud mõlemast noormehest piisavalt hea pildi ette.

Peatreener tõdes, et otsib nooremate ja vanemate mängijate sobivat kooslust: «Meil on mängijaid, kes astuvad Euroopa suunas esimesi samme või alles pürivad sinnapoole. Neist õhkub ambitsiooni, vanemad tegijad peavad jällegi tooma head tasakaalu. Näeme platsil kindlasti nii nooruslikku uljust kui ka kainet mõistust ja ratsionaalsust.»

Gruusiagi koosseisus leidub nooremat verd, mitu eeldatavat põhimängijat ei saanud Tallinna tulla. Külaliste jaoks on käesolevas, septembrikuises aknas suurel määral ka tegemist valmistumisega oktoobris peetavaks Rahvuste liiga eelmise tsükli play-off-mänguks Valgevenega.

Publikut staadionile ei lubata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles