Harjumatul positsioonil mänginud Käit: oktoobris tuleb võit võtta!

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Mattias Käit.
Mattias Käit. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti jalgpallikoondislane Mattias Käit oli pärast Rahvuste liiga 0:2 kaotust Armeeniale üsna nõutu. 

Avapoolaeg kulges suuremas osas üsna võrdselt, kuniks võõrustajad 43. minutil juhtima pääsesid. «On teada, et vahetult enne poolaega pole hea endale väravat lasta,» tõdes Käit usutluses Eesti ajakirjanikele. «Tegelikult oli esimesel poolajal olukordi, kus me hoidsime rohkem palli ja nemad tegid valesööte. Värav võttis meil aga tempo alla.»

Millise plaaniga mindi vastu teisele kolmveerandtunnile? «Et ülevalt poolt vastased kinni võtta. Esimene poolaeg näitas, et see toimib ja tekitas neile raskusi,» märkis 22-aastane pallur. Ise proovisime palliga kindlamad olla ja rohke väravavõimalusi tekitada. Mõned momendid suutsime ka luua.»

Sihile jõudsid aga teistkordselt hoopis vastased ja meie meeskond lõpetas taas nullil. Eesti on nüüd kaotanud viis matši järjest, seitsmes mängus pole löödud väravata ning viimasest kümnest mängust on teenitud üks viik ja üheksa kaotust.

Rahvuste liiga jätkub oktoobris kahe kodu- (Põhja-Makedoonia, Armeenia) ja kahe võõrsilmatšiga (Põhja-Makedoonia ja Gruusia). Sõprusmängus võõrustatakse kuu alguses Leedut. «Eks hea seeria tõesti pole. Aga oktoobris on kolm mängu kodus ja see tuleb lõpetada. Peame võimalusi tekitama, ära lööma ja võidu võtma!» ütles Käit. 

Muide, muidu keskväljal tegutsev mängumees pidi täna täitma paremkaitsja rolli. «Kuskil trennis olen võib-olla kogemata sellele positsioonile sattunud, aga muidu esimene konkreetne mäng paremkaitses,» tõdes Käit.

«Alguses oli raske. Platsi keskel olles on võimalus igale poole sööta ja minna. Äärekaitses tuleb küljejoon ette ja pole ruumi. See oli kõige keerulisem,» lisas ta. «Ei oska öelda, kuidas välja tuli. Tegin nii hästi kui võimalik, andsin endast parima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles