Fotod Rally Estonia võitja tegi Monzas raske avarii

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Martinš Sesksi auto sai avariis kõvasti kannatada.
Martinš Sesksi auto sai avariis kõvasti kannatada. Foto: Twitter/@FIAJuniorWRC

Autoralli juunioride MM-tiitlit jahtinud 21-aastane lätlane Martinš Sesks tegi laupäeva esimesel kiiruskatsel raske avarii.

Nii Sesksi kui tema kaardilugeja Renars Francisega on kõik korras, kuid sama ei saa öelda nende Ford Fiesta Rally4 auto kohta, mille tagaosa on täiesti lömmis.

Enne katkestamist oli Sesks teisel kohal, kaotades juunioride arvestuse liidrile Tom Kristenssonile enam kui kahe minutiga.

Viimast aastat JWRC sarjas sõitval Kristenssonil on nüüd suurepärane võimalus MM-tiitel võita. Enne Monza MM-rallit hoidis ta 58 punktiga JWRC arvestuse teist kohta. Rally Estonia võitnud Sesks oli 68 silmaga liider. Kolmandal kohal oli 54 punktiga soomlane Sami Pajari, kuid tema sõitis reedel vastu seina ja on täna rajal superalli süsteemis.

Ainsana on tiitlikonkurentsis veel Paraguay rallitalent Fabrizio Zaldívar, kes kaotas enne Monza etappi Kristenssonile 24 punktiga. Kuna Monzas korrutatakse punktid 1,5-ga, on tal teoreetiline võimalus veel olemas, kuid selleks peaks Kristensson eksima.

Kaheksanda kiiruskatse järel on Zaldívar teisel kohal, kaotades rootslasele seitsme minutiga.

JWRC seis 8. kiiruskatse järel

Foto: ewrc-results.com
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles