Klæbo lajatas FISile: mul on teist kõrini

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Johannes Høsflot Klæbo.
Johannes Høsflot Klæbo. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Norra murdmaasuusataja Johannes Høsflot Klæbo rääkis värskes videoblogis Oberstdorfi MMi maratoni skandaalsest lõpplahendusest, kritiseerides teravalt ka rahvusvahelist suusaliitu (FIS).

Mäletatavasti jõudis Klæbo 50 km distantsil esimesena finišisse, kuid sai poolteist tundi hiljem disklahvi, sest põrkas lõpusirgel kokku venelase Aleksandr Bolšunoviga, kes lõhkus seetõttu suusakepi.

«Minu hinnangul oli see otsus hullumeelne. Olen mees-mehe vastu sõitnud väga palju kordi. Ma tean, kuidas rajal tuleb käituda. Mul oli kõik kontrolli all, kuid ta lihtsalt surus mind rajalt välja. Tunnen, et ma ei teinud midagi valesti ja videod tõestavad seda. Olen sõnatu ja vihane. See on minu elu halvim päev,» lausus Klæbo videosalvestises, mille filmis endast neli tundi pärast võistlust.

«Mul on FISist kõrini. See, kuidas nad erinevaid probleeme lahendavad, on kohutav. Üks viga ajab teist taga. Nad kardavad teha õigeid otsuseid. Olen väga pettunud, et medalit ei saanud. Kõik tundub nii ebaõiglane. Ma ei oska seda kuidagi kirjeldada. Olen korduvalt mees-mehe vastu sõitnud, aga kunagi pole keegi mind rajalt välja surunud. Tema ainuke eesmärk oli mind takistada,» lisas Klæbo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles