BLOGI ⟩ PSG lubamatud eksimused maksid valusalt kätte, City astus suure sammu finaali suunas

Karl-Joosep Küngas
Copy
Manchester City mängumehed tähistamas ootamatut viigiväravat.
Manchester City mängumehed tähistamas ootamatut viigiväravat. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP

Jalgpalli Meistrite liiga teises poolfinaalis lähevad omavahel vastamisi prantslaste Pariisi Saint-Germain ja inglaste Manchester City. Suurklubide duelli suutis oma paremuse maksma panna City, kes lahkub Pariisist 2:1 võiduga.

Enne mängu:

Nii Pariisi Saint-Germain kui ka Manchester City on viimastel aastatel olnud koduliigas edukad, kuid eurosarjas on ikka ja jälle midagi puudu jäänud.

Kuigi PSG jõudis mullu esimest korda finaali, tuli seal tunnistada Müncheni Bayerni 1:0 paremusega. City mängib poolfinaalis üldse alles teist korda. Sama kaugele jõuti ka hooajal 2015/16, kuid seal lülitas Inglismaa klubi konkurentsist hilisem võitja Madridi Real.

Nädalavahetusel elas PSG peatreener Mauricio Pochettino üle suure ehamatuse, kui pidi liigamängus Metzi vastu vahetama välja ründaja Kylian Mbappe. 22-aastane prantslane vigastas reielihast, kuid õnneks mitte kuigi tõsiselt. Pochettino sõnul peaks Mbappe kolmapäeval igatahes platsile jooksma.

Manchester City võib aga rõõmustada, sest nende mängujuht Kevin De Bruyne suutis kahe nädalaga hüppeliigese terveks ravida. Pühapäeval peetud Inglismaa liigakarika finaalis Tottenhami vastu andis just tema Aymeric Laporte 1:0 võiduväravale söödu.

Eurosarjades on PSG ja City kohtunud kolm korda, viimati 2016. aasta Meistrite liiga veerandfinaalis. Siis saatis edu Inglismaa klubi. Avamäng lõppes küll 2:2 viigiga, kuid korduskohtumises teenis City 1:0 võidu. Esimest korda oldi vastamisi 2008. aasta UEFA Cupi alagrupiturniiril ning lepiti 0:0 viiki.

Inglismaa meistrivõistlustel liigub Manchester City kindlalt tiitli suunas. Viis vooru enne hooaja lõppu on Cityl olemas turvaline kümnepunktiline edu ning kolmas meistritiitel viimase nelja aasta jooksul on vaid vormistamise küsimus.

PSG leiab end seevastu harjumuspäratust olukorrast. Viis vooru enne hooaja lõppu on Pariisi klubi teisel kohal, kuid jääb liider Lille’ist maha vaid punktiga. Tasub mainida, et viimati ei tulnud PSG Prantsusmaa meistriks hooajal 2016/17, kui tiitli võitis Monaco. Veelgi selgema pildi PSG koduliiga domineerimisest saab, kui vaadata tagasi viimasele kümnele aastale, millest seitse on lõppenud Pariisi klubi triumfiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles