Verstappen näitas Mercedestele koha kätte, Leclerci avarii tõi punased lipud

Karl-Joosep Küngas
Copy
Charles Leclerci avarii tõi välja punased lipud.
Charles Leclerci avarii tõi välja punased lipud. Foto: Hasan Bratic/SIPA/Scanpix

Suvevaheajalt naasnud F1 hooaeg jätkub Belgias, kus nädalavahetusel sõidetakse hooaja 12. etapp. Teisel vabatreeningul näitas parimat minekut Max Verstappen.

Teine vabatreening:

Sarnaselt päeva esimesele vabatreeningule olid ka nüüd kiireimad Mercedese ja Red Bulli piloodid. Parima aja sõitis välja Red Bulliga kihutav Verstappen, kes edestas lõpuks Valtteri Bottas 0,041 sekundiga. Kolmandale kohale suutis end sõita Lewis Hamilton, kes jäi Verstappenist 0,072 sekundi kaugusele, kuid parandas selgelt kiirust võrreldes hommikuga.

Teine vabatreening ei kulgenud probleemideta ning korra pandi sessioon ka seisma. Punase lipu olukorra põhjustas Ferrari piloot Charles Leclerc, kes sõitis välja kiires kuuendas kurvis. Õnneks on sõitjaga kõik korras.

Esimene vabatreening:

Pärast suvevaheajalt naasmist oli näha, et pilootidel läks veidi aega enda käima saamiseks. Sellega sai siiski parimalt hakkama Mercedeses kihutav Bottas, kelle kiireimaks ringiks märgiti 1.45,199.

Soomlasele järgnes tiitlisoosik Max Verstappen (+0,164) ja AlphaTauris endiselt suurepärast minekut näitav Pierre Gasly (+0,500). Esikolmikust jäid napilt välja kaks Ferrari sõitjat Charles Leclerc (+0,619) ja Carlos Sainz (+0,736).

Üllatavalt kesist minekut näitas valitsev maailmameister Lewis Hamilton, kes kaotas meeskonnakaaslasele Bottasele lausa 3,025 sekundit. See andis talle 18. koha ning britt edestas ainult Haasi piloote Nikita Mazepinit ja Mick Schumacherit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles