Max Verstappen näitas kodurajal teistele ajasõidus koha kätte

Karl-Joosep Küngas
Copy
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: REMKO DE WAAL/SCANPIX

Sel nädalavahetusel sõidetakse Hollandis F1 hooaja 13. etapp. Võidusõidule stardib parimalt positsioonilt Max Verstappen, kes näitas tänases kvalifikatsioonis parimat minekut.

Ajasõidu otsustavas faasis näitas taas ennast parimast küljest just Verstappen, kes sõitis teistele ette aja, mida lõpuks ei ületatudki. Hollandlase kiireimaks ringiks märgiti 1.08,. Teist aega näidanud Lewis Hamilton kaotas Verstappenile lõpuks 0,038 sekundiga.

Teisest reast lähevad homsele sõidule vastu Mercedese teine piloot Valtteri Bottas (+0,337) ja AlphaTauri esisõitja Pierre Gasly (+0,593).

Kolmas rida kuulub Ferrari sõitjatele. Viienda aja sõitis välja Charles Leclerc (+0,642) ja kuues koht kuulus Carlos Sainzile (+0,652).

Kvalifikatsioon ebaõnnestus McLareni piloodil Lando Norrisel, kes jäi esmakordselt tänavusel hooajal kvalifikatsiooni viimasest voorust välja. Homsele võidusõidule stardib britt 13. positsioonilt.

Ebaõnn tabas ka Williamsi meeskonda, sest nii George Russell kui ka Nicolas Latifi tegid teises sessioonis avarii, mis tõid välja punased lipud. Kuigi homme starditakse vastavalt 11. ning 14. kohalt, siis masinad said kahjustada ning see võib mõju avaldada ka võidusõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles