Laskesuusaässad vennad Bød avaldasid kõik oma saladused ning tahavad panna inimesed nutma ja naerma

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Johannes Thingnes ees, Tarjei Bø järel.
Johannes Thingnes ees, Tarjei Bø järel. Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP/Scanpix

Vendadest laskesuusastaarid Johannes Thingnes Bø ja Tarjei Bø üllitasid raamatu, millel kallal nähti vaeva poolteist aastat.

Teos kannab nime «Vennaskond» ning selle pani kirja ajakirjanik Lasse Lønnebotn. Raamatu kirjelduses seisab, et lapsepõlves võistlesid vennad kõiges. Polnud vahet, kas nad mängisid jalgpalli või tuli selgitada võitja ja kaotaja koolist koju jõudmises.

Kirjeldus jätkab: «Vanemad ei surunud neid ning neil polnud eeskujusid ega suuri unistusi kuldmedalitest. See kõik aga muutus tänu vanemale vennale Tarjeile ning noorem vend sai sellest motivatsiooni.

See on lugu Tarjei ja Johannese erakordsest ja teistsugusest teekonnast laskesuusatamise tippu. Nad on vennad ja parimad sõbrad, aga ka konkurendid.»

Tarjei Bø kirjutas Instagramis, et jagas koos Johannesega raamatu jaoks kõiki oma lugusid ja saladusi. «Loodame, et nutate ja naerate raamatut lugedes. Seal on mõni suur üllatus,» lubas vanem veli.

28-aastane Johannes on olümpiavõitja ja 12-kordne maailmameister. 33-aastane Tarjei on samuti olümpiavõitja ja 11-kordne maailmameister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles