Reali ründetäht jõudis võimsa tähiseni, mis aga Ronaldo ja Messi tõttu kõvasti devalveerunud

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Karim Benzema.
Karim Benzema. Foto: Indira

Madridi Reali jalgpalliklubi sai sel nädalal oma kahurid korralikult paukuma, kui alistas koduses La Ligas kolmapäeval Real Mallorca koguni 6:1. Kaks tabamust kirjutati nende tipuründaja Karim Benzema nimele, kes jõudis nõnda võimsa tähiseni.  

2009. aastal Hispaania kuningliku klubiga liitunud edurivimees on nüüdseks Hispaania kõrgliigas väravavõrke sahistanud 200 korda. Tolle tähiseni jõudmiseks kulus tal 389 mängu ehk keskmiselt kõmmutabki prantslane 0,51 väravat mängus.

Ajalooliselt on 200 tabamuseni jõudmine olnud Hispaanias kõva saavutus, sest Benzema näol on tegemist alles kümnenda palluriga, kes seda suutnud. 

Eespoolt võib leida Pahino (210), Quini (219), Cesar Rodrigueze (223), Alfredo Di Stefano (227), Rauli (228), Hugo Sanceze (234), Telmo Zarra (251) ning kaks suurt: Cristiano Ronaldo (311) ja Lionel Messi (474).

Ehk kui kaks kanget kõrvale jätta, ongi paremad «lihtsurelikud» jäänud 200+ värava juurde. 

33-aastasel Benzemal on tolles edetabelis mõistagi veel aega tõusta, kuid neljandast kohast kõrgemale ta vaevalt kerkib. Oma parimal hooajal on prantslane La Ligas kõmmutanud 24 väravat ning toda tempot hoides oleks tal 2023. aasta suveks – mil praegune leping Realiga lõppeb – koos 240 väravat. 

Hispaania kõrgliiga kõigi aegade väravalööjate edetabel.
Hispaania kõrgliiga kõigi aegade väravalööjate edetabel. Foto: Wikipedia
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles