Kalle Rovanperä nimetas Soome MM-rallil enda suurima konkurendi

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Toyota/McKlein/Toyota Gazoo Racing / McKlein

Sel nädalal toimuva Soome MM-ralli üks suuremaid soosikuid on koduradadel kihutav Kalle Rovanperä. Viimasest kolmest etapist on Toyota sõitja kaks võitnud ning ühe poodiumil lõpetanud.

Juulis Rally Estonial WRC-karjääri esimese võidu teeninud Rovanperä jõudis uuesti poodiumile Belgias, kus teenis kolmanda koha. Viimati sõidetud Kreeka etapil oli Rovanperä mees teiselt planeedilt, teenides veenva võidu.

1. oktoobril sünnipäeva tähistav soomlane loodab head seeriat jätkata ka Soomes. Ent keda peab Rovanperä enda peamisteks konkurentideks?

«Ott Tänak on viimased kaks Soome rallit võitnud, tema surub siin kindlasti kõvasti,» ütles Rovanperä Rallit.fi-le.

Tänak triumfeeris Soome MM-etapil nii 2018. kui ka 2019. aastal, mil sõitis veel Toyotaga. Eelmisel aastal jäi ralli mäletatavasti ära. Kui võtta arvesse ka tänavu Lapimaal sõidetud MM-ralli, siis on Tänak põhjanaabrite koduõuel võitnud juba kolmel korral järjest.

Veel tõstis Rovanperä esile Hyundai sõitjat Craig Breeni, kes jahib jätkuvalt karjääri esimest etapivõitu. Sel hooajal on tal ette näidata kaks poodiumikohta – nii Eesti kui ka Belgia MM-etapi lõpetas ta teisena.

«On selge, et Hyundai on leidnud kiiretel rallidel kiiruse. Craig Breen sõitis Eestis hästi, kuigi ta ei ole täiskohaga sõitja. Usun, et ta surub kõvasti ka siin,» ütles Rovanperä.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles