Epp Mäe võitis MM-hõbeda põlvevigastuse kiuste

Ville Arike
, reporter
Copy
Hõbedane Epp Mäe (vasakult), kullanaine Adeline Maria Gray ning pronksmedali saanud Aiperi Medet Kõzõ ja Samar Amer Ibrahim Hamza autasustamisel.
Hõbedane Epp Mäe (vasakult), kullanaine Adeline Maria Gray ning pronksmedali saanud Aiperi Medet Kõzõ ja Samar Amer Ibrahim Hamza autasustamisel. Foto: uww.org (Rahvusvaheline maadlusliit)

Maadleja Epp Mäe oli kolmapäeva õhtul Oslos väga lähedal naiste kuni 76 kg kehakaalus maailma parimaks tõusmisele, kuid finaali viimasel minutil pööras ameeriklanna Adeline Maria Gray kaotusseisu võiduks ja näppas ise MM-kulla. Mäe ei salanud, et niisugune kaotus valmistas pettumuse.

«Olen ikka parasjagu pettunud. Vaikselt hakkab see üle minema. Hõbe on ju tegelikult hea tulemus, aga just seetõttu ongi valus ja raske, et kuld oli nii lähedal,» ütles Mäe võistlusjärgse päeva lõuna ajal Norramaalt telefonitsi Postimehele.

Finaalmatši otsustavad hetked jõudsid kätte kahel viimasel minutil. Mäe oli esimese perioodi võitnud 4:0, teise perioodi keskel võttis ameeriklanna kaks punkti tagasi. Veidi pärast seda hakkas tiksuma 30 sekundit – kui see lõppenuks võtteta, läinuks Grayle veel üks punkt. Mäe püüdis ise rünnata, kuid jäi alla, vastane sai kaks punkti, seejärel veel kaks ning kindlustas võidu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles