Wildcatsi peatreener tõstis esile ühte Kriisa erilist omadust

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kerr Kriisa.
Kerr Kriisa. Foto: Arizona Basketball/Twitter

NCAA hooaja avamängus Arizona Wildcatsi eest säranud Kerr Kriisa teenis peatreenerilt Tommy Lloydilt kõvasti kiitust.

Wildcats alistas North Arizona Lumberjacksi 81:52 ning Kriisa viskas oma meeskonna kasuks 17 punkti, andis 5 korvisöötu ja võttis 2 lauapalli. Lisaks paistis eestlane silma kaitses, meelitades välja mitmeid ründevigu.

«Kerr mängis suurepäraselt. Olen teda kogu aeg usaldanud. Usun, et tal tuleb hea hooaeg ja temast saab liiga üks parimaid mängujuhte. Ta aitab meil end käima saada ja on lisaks heale ründajale ka väga hea kaitsja. Tunnen end väga hästi, kui ta väljakul on,» ütles Lloyd pressikonverentsil.

Konkreetselt kaitsemängust rääkides mainis peatreener Kriisa head jalgade tööd ja sitkust. «Tal on hea omadus meelitada ründevigu. Tundub nagu 80–90 protsenti olukordadest vilistatakse tema vastu ründajale viga. Ja minu arust need ongi ründevead. Panime ta mängu alguses katma vastaste parimat mängijat ja ta sai suurepäraselt hakkama,» jätkas Lloyd.

Küsimusele, keda Kriisa profimängijatest meenutab, vastas peatreener: «Lihtne oleks öelda T. J. McConnell ja Kevin Pangos. Nad mängivad sitkelt. Tal on T.J julgus ja Pangose vise. Loodetavasti jätkab ta arenemist ja jõuab nende mängijate tasemele ka sööduoskustes ja mängutunnetuses. Arvan, et ta on sellele lähedal,» rääkis Lloyd.

Hooaja avamängus kandis Kriisa peapaela, mis tuli teemaks ka pressikonverentsil. Kriisa selgitas, et kandis esmalt roosat värvi peapaela oktoobrikuistes treeningutes, et anda oma panus teadlikkuse tõstmisele rinnavähist. Meeskonna abitreener Steve Robinson märkas, et peapaelaga tuleb Kriisal mäng väga hästi välja ning soovitas tal seda ka mängudes kanda. «Kannan peapaela ka edaspidi,» kinnitas Kriisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles