Olümpiaks valmistuv Laine pani ennast proovile Usbekistani meistrivõistlustel

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Tormis Laine stiilinäide nelja aasta taguselt Pyeongchangi olümpialt.
Tormis Laine stiilinäide nelja aasta taguselt Pyeongchangi olümpialt. Foto: Tairo Lutter

Eesti parim mäesuusataja Tormis Laine võttis kolmapäeval osa pealtnäha eksootilisest võistlusest, kui osales Usbekistani lahtistel noorte meistrivõistlustel.

See oli aga ainult võistluse formaalne nimi ning tegelikkuses võisteldi Itaalias Kronplatzis ning starti võisid tulla ka mitte-usbekid ja mitte-noored.

Nõnda pani ennast proovile ka Pekingi taliolümpiaks valmistuv 21-aastane Laine, kes oli nii esimesel kui ka teisel laskumisel neljas – kaotused vastavalt 0,34 ja 0,32 – ning platseerus ka kokkuvõttes neljandaks (+0,66). Võitjaks krooniti poolakas Mihhal Jasiczek, ajaga 1.15,21, talle järgnesid rootslane Aksel Lindqvist (+0,35) ja hispaanlane Garay Aingeru (+0.52).

«Ise ma täna väga rahule ei jäänud. Viimaste võistluste kaks katkestamist võtsid minult natuke kindluse ja täna sõitsin liiga kindla peale,» viitas Laine ühismeediasse tehtud postituses esmaspäeval ja teisipäeval Kronplatzis toimunud Usbekistani täiskasvanute meistrivõistlustele, kus tal lõpuni tulla ei õnnestunud.

Solidaarsuse huvides märgime ka ära, et Usbekistani lahtistel noorte meistrivõistlustel oli stardis ka üks usbekk Komiljon Tukhtaev, kes paraku finišisse ei jõudnud. 

Nädala alguses toimunud täiskasvanute tšempionaadil õnnestus Tukhtaevil erinevalt 61 sportlasest siiski tulemus kirja saada ning ta platseerus 70 lõpetaja konkurentsis 58. kohale (+12,71). Siis õnnestus lõpujoon ületada ka teisel usbekil Arman Gayupovil, kes oli 63. (+15,89).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles