FIA auhinnagalalt eemale jääv Hamilton rikub sellega reegleid (1)

Christopher Krutto
Copy
Lewis Hamitlon löödi eile tänu oma saavutustele rüütliks.
Lewis Hamitlon löödi eile tänu oma saavutustele rüütliks. Foto: George Rogers/Scanpix

Mercedese vormelitiimi juht Toto Wolff tunnistas, et nii tema kui ka napilt tiitlita jäänud Lewis Hamilton jäävad täna toimuvalt FIA auhinnagalalt kõrvale.

FIA jagab täna hooaja parimatele auhindu, kuid skandaalselt lõppenud F1-hooaja tõttu ei tule kohale ei Wolff ega ka Hamilton.

«Kumbki meist ei ole seal. Mina jään eemale isikliku terviklikkuse tõttu ja selllepärast, et olen lojaalne Lewisele. Tiimina esindab meid James Allison, kes võtab vastu trofee kõigi Brackleys ja Brixworthis töötavate inimeste nimel ja nemad peaksid tähistama meie kaheksandat tootjate tiitlit. See on hämmastav saavutus, mille üle me oleme väga uhked,» vahendab Wolffi sõnu GPFans.

Kusjuures auhinnatseremoonialt puudumisega rikub Hamilton reegleid, sest F1 spordiregulatsioonide artikkel 6.6 käsib hooaja kolmel parimal sõitjal seal osaleda, kui neil puudub mõjuv põhjus kõrvalejäämiseks. Mäletatavasti jäi britt napilt Max Verstappeni järel teisele kohale.

Wolff ja Hamilton jäävad kõrvale, sest hooaja viimasel etapil rikkus Mercedese tiimi arvates FIA enda reegleid ja mängis sellega Verstappenile kätte hollandlase karjääri esimese MM-tiitli. Samas ei kavatse tiim selle pärast kohtuveskeid jahvatama hakata ja loodetakse diskussioonile FIAga, et tulevikus midagi sellist ei toimuks.

***

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles