Mäkineni vägikaikavedu politseiga jõudis kohtusse, maailmameistrit ähvardab vanglakaristus

Postimees Sport
Copy
Tommi Mäkinen.
Tommi Mäkinen. Foto: Sander Ilvest

Neljakordne autoralli maailmameister ja endine Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen astub teisipäeval kohtupinki, sest vassis sissetulekuga ning sai kiiruse ületamise eest saadud 37 000 euro suuruse rahatrahvi asemele 12 korda väiksema trahvilipiku.

2019. aasta lõpus jäi toona Toyota rallitiimi pealiku kohuseid täitnud Mäkinen Soomes vahele kiiruseületamisega, kui kihutas 100 km/h piirkiirusega alas 149 km/h. Dokumentide järgi sõnas ta toona, et teenib ühes kuus umbes 10 000 eurot. Tuludeklaratsioon rääkis aga muud juttu ning tuli välja, et ta teenib kuus keskelt läbi 62 033 eurot.

Taolised pettused on põhjanaabrite juures karistatavad rahatrahvi või kuni kolmekuulise vabadusekaotusega. Soomes karistatakse väiksemaid seaduserikkumisi, nagu avaliku ruumi korra eiramist ja eksimusi liikluses, päevase tulu lõikes, kirjutas Ilta-Sanomat.

Et rahakaristus on seotud palgaga, on Soomel ette näidata mitu juhtumit, kus inimesed peavad väikeste rikkumiste eest maksma pealtnäha absurdset hinda. Nii võib juhtuda, et piirkiirust 20 km/h ületanud rahakas ärimees võib saada trahvi koguni 100 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles