Pikale veninud intervjuu tegi Ogier'st esimese hübriidi reeglite vastu patustanud rallimehe

Postimees Sport
Copy
Sebastien Ogier Monte Carlo ralli stardipoodiumil.
Sebastien Ogier Monte Carlo ralli stardipoodiumil. Foto: Reporter Images/EPA/Scanpix

Tänavu autoralli MM-sarjas alanud hübriidautode ajastuga kaasneb palju uusi reegleid. Neist ühe vastu eksis valitsev maailmameister Sebastien Ogier, kes esitas aga piisavalt veenva selgituse ja pääses karistusest. 

Lihtsustatult öeldes kasutatakse tänavu hübriidajamit vaid ülesõitudel, kiirukatsetel veab autot endiselt sisepõlemismootor. Katsel kasutatakse hübriidi kohati lisaenergia saamiseks, kuid see on ka võistlusseades kõik. 

Ogier' juhtum pärineb eile õhtul peetud avatseremoonialt. Esimesena stardipoodiumile tulnud valitsev maailmameister ei lülitanud rambilt lahkudes hübriidsüsteemi sisse, kuigi reeglite järgi pidanuks ta seda tegema. Prantslase väike aps oli siiski vabandatav. 

FIA ametlikust protokollist selgub, et kohalik reporter hoidis Ogier'd intervjuuks liiga kaua kinni ja nõnda läks tal esimese katse starti jõudmisega kiireks. Kuna hübriidi käivitamisele kulub kuni minut, jättis kogenud piloot selle protsessi teadlikult vahele. 

Lisaks täpsustati, et kaheksakordsel ilmatšempionil oli intervjuu andmise ajaks igasugune õigus elektrisüsteem aku säästmiseks välja lülitada. «Mr. Ogier vabandas, et lahkus rambilt ICE-energiat kasutades, aga ta tundis survet ala vabastamiseks,» seisab protokollis.

Kohtunikud leidsid, et selline olukord polnud etteennustatav ega vääri karistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles