VIDEO ⟩ Kahekordne olümpiavõitja Witt hakkas Valijevast rääkides nutma (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kamila Valijeva 2022. aasta taliolümpial Pekingis.
Kamila Valijeva 2022. aasta taliolümpial Pekingis. Foto: MANAN VATSYAYANA / AFP / Scanix

Kahekordne iluuisutamise naiste üksiksõidu olümpiavõitja Katarina Witt ei suutnud enda emotsioone vaos hoida, kui nägi Kamila Valijevat Pekingis ebaõnnestumas.

Witt töötab Saksamaal televisioonis iluuisutamise eksperdina ning tal tuli hinnata ka naiste üksiksõitu. Otseülekandes puhkes naine nutma, kui nägi, kuidas meeletu pinge all 15-aastane Valijeva Pekingis vabakavas ebaõnnestus. Venelanna pidi pärast võidetud lühikava leppima neljanda kohaga.

«Ma ei suuda seda vaadata,» sõnas Witt ja pööras näo kaamera eest ära. «Keegi isegi ei vaata, kes said kaela medalid. Juhtus täpselt see, mille eest peaks 15-aastane tüdruk kaitstud olema. Ta on alles laps. Näeme teda seal lihtsalt istumas ja sisemiselt purunemas,» lausus Witt.

Kahekordne olümpiavõitja lisas, et Valijeval polnud lihtsalt võimalik Pekingis võita. Sellise survega pole võimeline ükski inimene tegelema ja eriti, kui too persoon on 15-aastane. Praegust olukorda arvestades tuleks sakslanna sõnul mõelda vanusepiirangu määramisele iluuisutamises.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles