Rõõmusõnumid: olümpiamängudel kokku varisenud laskesuusataja saab hooaega jätkata

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ingrid Landmark Tandrevold.
Ingrid Landmark Tandrevold. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA

Pekingi olümpiamängud pakkusid erinevaid emotsioone, ent Norra laskesuusataja Ingrid Landmark Tandrevoldiga seonduv oli hirmutav. Norralanna saadeti terviseuuringute tegemiseks kodumaale, ent nüüd teatas ta rõõmusõnumitest.

Tandrevold osales olümpiamängudel kolmel alal: 15 km individuaalis, sprindis ja jälitussõidus. Tema parimaks saavutuseks jäi sprindisõidu viies koht, kus ta tegelikult end juba väga raskelt tundis.

Jälitussõidus oli norralanna veel kilomeeter enne lõppu lähedal pronksmedalile, ent ühtäkki ütles tema tervis üles. 13. kohaga lõpuni ainult tahtejõul tulnud Tandrevold vajus teadvusetult lumele ning arstid lõid kohe häirekella, kuna tal on ka varasemalt olnud probleeme südamega.

«Käisin kodumaal erinevad südamearstid läbi ning tegime kõik uuringud läbi. Sain rohelise tule, et võin suusaradadele taas naasta ning kõik on minu tervisega kõige paremas korras. Seega saan tänavu veel startida,» lausus norralanna.

Nõnda võib 25-aastane Tandrevold olla rajal juba järgmisel MK-etapil Soomes. Kontolahtis selgitatakse parimad välja 3.-6. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles