Ukraina sportlased mõistsid agressori hukka: Venemaa ja Valgevene, lõpetage! Elukas, sure juba ära! (2)

Postimees Sport
Copy
Vladimir Putin 23. veebruaril Kremlis toimunud paraadil.
Vladimir Putin 23. veebruaril Kremlis toimunud paraadil. Foto: Alexei Nikolsky/AP/Scanpix

Läinud ööl Ukrainas alanud Venemaa relvajõudude rünnak on pannud sõna võtma ka Ukraina spordiüldsuse. Tokyo olümpiamängudel pronksi võitnud judoka Daria Bilodid tegi Instagramis hinge mineva postituse.

«Ärkasin täna hommikul kell kuus, sest Kiievis toimus tulistamine. Mul pole sõnu, kardan väga ja palvetan oma perekonna ja riigi eest. Venemaa alustas pommitamist, sõda on alanud. Veel hiljuti ma ei uskunud, et see võiks juhtuda. Miks? Miks rikkuda inimeste elusid? Venemaa ja Valgevene, lõpetage! Tahame rahu, tahame elada!» kirjutas 21-aastane Bilodid Instagramis.

Endine Kiievi Dinamo jalgpallur Sergei Rõbalka postitas Instagrami foto Venemaa president Vladimir Putinist ja lisas sellele teksti: «Elukas, sure juba ära!» Rõbalka on pärit Sumõ oblastist Ida-Ukrainas, Jamne külast, mis asub 15 km kaugusel Venemaast.

Ka teised Ukraina sportlased pole jäänud vaikseks. «Olen uhke, et olen ukrainlane. Ühineme sel raskel hetkel rahu ja meie riigi tuleviku nimel,» ütles riigi parim tennisist Elina Svitolina (WTA 15.).

Ukraina meedia tõi välja, et nende kuulsad poksijad Oleksandr Ussõk ja Vassõl Lomatšenko on seni vaikinud. Ussõk tuli eelmise aasta lõpus raskekaalu maailmameistriks, Lomatšenko on kahekordne olümpiavõitja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles