Hyundai tiimijuht: frustreeriv, aga Ott pole milleski süüdi. Tänak: ebareaalne päev, aga me ei anna alla!

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Rootsi rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Rootsi rallil. Foto: Bastien Baudin/Hyundai Motorsport GmbH / Austral

Rootsi ralli alguses võidu eest heidelnud, kuid viienda katse järel raja äärde jäänud Ott Tänak kavatseb edasi võidelda.

Saarlane eile pikemaid kommentaare ei jaganud, kuid kirjutas sotsiaalmeedias: «Päev oli ebareaalne, midagi poleks saanud teisiti teha. Ralli on endiselt meil veres, me ei anna alla ja tuleme homme taas rajale!»

Viie katse järel teist kohta hoidnud ja liidrile Elfyn Evansile vaid 1,1 sekundiga kaotanud Tänaku masina, Hyundai i20 hübriidmootor ütles üles.

«Kahjuks tekkis hübriidiga probleem ja auto number 8 näitas punast tuld. FIA reeglite kohaselt, turvalisust silmas pidades, peab Ott Tänak tänase päeva pooleli jätma. Uurime juhtunud täpsemalt, kui auto on jõudnud teenindusalasse,» seisis Hyundai algses teates.

Hiljem uuriti tiimi ajutiselt juhilt Julien Moncet'lt juhtunu tausta. Täpseid põhjusi praegu ei osata välja tuua, kuid kuuldavasti oli tegemist puhtalt hübriidi, mitte i20 masina veaga.

«See on väga frustreeriv nii meile kui ka Otile. Ta tegi imelist võistlust ja võinuks vabalt liidriks tõusta. Tema pole milleski süüdi,» ütles Moncet portaalile Autosport.

«Katse ajal oli Otil tõrkuva hübriidiga probleeme. Hiljem hakkas see näitama punast tuld. Reeglite tõttu, aga ka tema turvalisuse tagamiseks, otsustasime võistlemise pooleli jätta. Punase tule korral peavad spetsialistid masina enne üle vaatama ja FIA-le kinnitama, et tohime seda üldse taas katsuda.»

Moncet lisas, et see on kõigi jaoks uus kogemus. Igal juhul kulus kogu protsessiks tavapärasest kauem, sest reede õhtul ajakirjanikule Tom Howardile intervjuud andes, polnud auto veel Hyundai tiimi valdusesse jõudnud. 

Tänaku postitusest võib välja lugeda, et täna naastakse rajale. Rootsi ralli teine võistluspäev algab kell 9.57. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles