Ukraina staartennisist suunab auhinnaraha sõjas olevale kodumaale

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Elina Svitolina.
Elina Svitolina. Foto: yangyuanyong

Eelmise aasta 16. juulil kirjutas Ukraina tipptennisist Elina Svitolina ühismeediasse: «Minu elu parim päev.» Kuus kuud hiljem teab ta ka oma elu halvimat päeva. 

Nimelt abiellus ukrainlanna mullu suvel Šveitsis teise tennisisti, prantslase Gael Monfilsiga, ning võitis tagatipuks Tokyo olümpialt veel ka pronksmedali. 

Praeguseks on nendest emotsioonidest järel aga pisarate meri, sest Svitolina muretseb koos teiste kaasmaalastega Ukraina pärast. Kuigi ta ise pole hetkel kodumaal sõjaõudusi kogemas, postitas ta ühismeediasse südantlõhestava kirja. 

«Ma olen Sinust praegu kaugel eemal, eemal kõikidest, keda armastan. Eemal ka oma inimestest, kuid mu süda pole kunagi olnud nii kindlalt Sinuga,» kirjutas parimal juhul maailma edetabelis kolmandal kohal paikenenud valgepallur kodumaast. 

«Sa oled tugev, ilus ja ainulaadne. Oled andnud mulle kõik ja hindan Sinus kõike. Minu inimesed, kardan teie pärast iga päev. Olen löödud, mu pisaratel pole lõppu ja süda ning silmad nutavad. Las maailm näeb, mis Sinuga toimub ning tõttab sinu kaitsele,» kirjutas Svitolina ning lubas järgnevatelt turniiridelt teenitava auhinnaraha annetada kodumaa kaitseks.

Tipptennises ringlevad summad on teadupoolest ühed suurimad: 16 WTA-turniiril võidutsenud ukrainlanna on oma karjääri jooksul teeninud kokku ligemale 20 miljonit USA dollarit. Tõsi, sellest summast tuleb maha arvestada ka maksud, mis turniiriti erinevad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles