JÄRELVAADATAV ⟩ Taas Pärnust üle olnud TalTech astus suure sammu finaali suunas

Postimees Sport
Copy

TalTechi võrkpalliklubi astus täna suure sammu Eesti meistrivõistluste finaali suunas, kui alistas Pärnu VK 3:1 (19:25, 25:21, 25:17, 25:22) ning asus kolme võiduni peetavat poolfinaalseeriat 2:0 juhtima.

TalTechi mänguvankrit vedas traditsiooniliselt nende diagonaalründaja Matej smidl, kes tõi 43 tõste juures 25 punkti (efektiivsus +13, rünnak 51 protsenti). Nurgamehed Rauno Tamme ja Kevin Saar toetasid teda vastavalt 11 ja 8 silmaga. 

Pärnu leeris jagunesid punktid ühtlasemalt: nurgaründaja Boris Žukovi saldoks jäi 15 punkti (+6, rünnak 39 protsenti), digonaal Markus Uuskari panustas 14 (+4, 35 protsenti) ja teine nurgamees Gabriel Cavalcante 11 punktiga (+2, 47 protsenti).

TalTech oli blokis üle 7 – 5, servil lõid pärnakad 9 ja TalTech 7 ässa. Vastuvõtt oli parem Pärnul, vastavalt 50 protsenti – 33 protsenti, rünnakuid lahendasid paremini TalTechi mängijad 44 protsenti vs. 41 protsenti.

Seeria kolmas kohtumine toimub neljapäeval, 17. märtsil kell 19.00 Tallinnas ning on nähtav otsepildis ka Duo 5 ja Postimehe vahendusel.

Enne mängu:

TalTech haaras juhtohjad, alistades avaduellis suvepealinlased 3:2 (21:25, 25:18, 25:20, 18:25, 15:13). Finaali pääsemiseks, kus on teine osaline kas Tallinna Selver või favoriit Tartu Bigbank, tuleb võita kolm mängu.

Pärnu meeskonna jaoks leidis avakohtumises aset veel üks negatiivne seik, kui brasiillasest nurgaründaja Gabriel Cavalcante vigastas mängu lõpus jalga. Peatreener Avo Keel ei osanud reedel öelda, kas mees saab laupäeval meeskonda aidata. «Füsio poolt oli esimene hinnang, et midagi väga tõsist seal pole. Aga et meil trenn on alles ees, siis on mul raske kinnitada, kas ta mängib või ei, eks see selgub jooksvalt,» ütles juhendaja.

Mängijatelt ootab ta paremat mentaalset valmisolekut. «Oleme sellest mängijatega korduvalt rääkinud, et mul on raske mõista, et treener peaks nahast välja pugema ja motivatsioonikõnesid pidama oluliste mängude eel. See peaks ikka mängijate seest tulema, sest meil on play-off'id juba mõnda aega käimas. Tahaksin selgelt agressiivsemat tegutsemist platsil näha, reamängudes olen seda näinud, aga need pole enam reamängud. Püütakse küll, aga mingi X-faktor on meil puudu ja seetõttu me selle esimese kohtumise ka kaotasime.»

TalTechi peatreener Janis Sirelpuu tahab kordusmängus näha rohkem kindlust. «Alustasime esimest mängu kehvasti, liiga otsivalt. Lõime avageimis vist seitse korda blokki ja tegime samapalju servivigu, peaksime kindlasti teist kohtumist paremini alustama. Viiendat geimi ei taha ükski treener, seega tahaksin näha rohkem kindlust, et fookust suudetaks hoida algusest lõpuni ja oleks rohkem kannatust,» ütles Sirelpuu laupäevase mängu eel.

Kolmapäeval vedas TalTechi mänguvankrit diagonaalründaja Matej Šmidl, kes tõi 46 tõste juures lõpuks 33 punkti (efektiivsus +21, rünnak 59 protsenti). Nurgamees Kevin Saar toetas teda 16 (+6, 39 protsenti) ja keskblokeerija Sten Perillus 8 (+4, 67 protsenti) punktiga.

Pärnu resultatiivseim oli nurgaründaja Boris Žukov 21 punktiga (+14, 54 protsenti), diagonaalründaja Markus Uuskari toetas teda 19 (+12, 49 protsenti) ja tempomees Bohdan Mazenko 13 (+4, 46 protsenti) punktiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles