Ukraina laskesuusatajad kurdavad, et kodustatud venelastele maksti rohkem raha

Christopher Krutto
Copy
Laskesuusatamise püssi ots. Pilt on illustratiivne.
Laskesuusatamise püssi ots. Pilt on illustratiivne. Foto: KIM HONG-JI/REUTERS/Scanpix

Ukraina laskesuusakoondislane Anna Krõvonos kurtis, et kodustatud venelannadele maksti rohkem palka ja nad said treenida ning neile loodi treenimiseks paremad tingimused.

Kodustatud venelannade osas on Ukrainas puhkenud skandaal, mille tõttu järgmistel valimiste järel lahkub ametist seni viimased 24 aastat kohalikku alaliitu juhtinud Volodõmõr Brõnzak, kes neist mitmed sõja puhkedes algsele kodumaale tagasi aitas.

Nüüd kirjeldas Krõvonos, millised eelised neil olid. «Kas kodustatud venelaste ja ukrainlaste palgad erinesid? Jah, need erinesid,» sõnas laskesuusakoondislane Kamp-sportile antud intervjuus. «Meil on ministeeriumilt määratud põhipalk. Osad saavad raha ka regioonidelt. Enne olümpiat maksti umbes 300 USA dollari suurust stipendiumi, mida osad sportlased, ka mina, said. Lisaks on boonused, mille määrab laskesuusaliidu president.»

«Olen Vene naistega rääkinud ja nad said 300 dollari asemel 800-1000 dollarit. Mulle maksti 300 dollarit kolm kuud ja selle järel lõpetati see ära, sest olin väidetavalt ülekaaluline,» nurises Krõvonos.

Tema sõnul võimaldati kodustatud venelannadele ka paremaid elamistingimusi kohe suusabaasi lähedal. Kui kodustatud venelannad jõudsid suusarajale oma baasist 10 minutiga, siis ukrainlased pidid ette võtma 40-50 minuti pikkuse teekonna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles