Pareiko: olime selles paaris parem võistkond

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krakowi Wisla lõpetas mõlemad kohtumised Liege Standardiga vähemuses. Kordus­kohtumises saadeti väljakult minema Gervasio Nunez.
Krakowi Wisla lõpetas mõlemad kohtumised Liege Standardiga vähemuses. Kordus­kohtumises saadeti väljakult minema Gervasio Nunez. Foto: Reuters/ScanPix

Jalgpalli Euroopa liigas on konkurentsi jäänud veel 16 meeskonda ning teiste seas jätkab märtsis mängudega ka Ragnar Klavani tööandja AZ Alkmaar. Sergei Pareiko ja Krakowi Wisla langesid konkurentsist tulise heitluse järel.


Eelmisel nädalal koduväljakul Liege Standardiga suurema osa kohtumisest vähemuses mänginud ja 1:1 viigi välja võidelnud Wisla lõpetas ka neljapäevases korduskohtumises kümnekesi ja taas kord seisid lõpuvile kõlades tablool viigipunktid – sel korral 0:0. Samas oli selline lõppseis aga kasulikum Liege’ile ning tänu võõral väljakul realiseeritud penaltile pääses järgmisesse ringi Belgia klubi.

«Minu arvates olime meie selles paaris paremad. Kui oleksime saanud kogu aeg täisrivistuses mängida (avakohtumises jäi Wisla vähemusse 27. ja kordusmängus 63. minutil – toim), oleksid ka meie võimalused suuremad olnud. Kohtunike otsused murdsid meie mängu,» tunnistas Pareiko. «Vastaste eesmärk oli eelkõige seisu hoidmine. Meil oli suur võimalus järgmisesse ringi edasi minna, kuid kahjuks see ei õnnestunud.»

Kohtumise lisaminutitel sai kollase kaardi ka Eesti koondislane, kes sattus vastastega rüselusse. Pareiko ärritus, kui Liege’i ründaja Serge Gakpe astus talle palli püüdmise ajal käe peale.

«Olin palli püüdmas, vastane jooksis mulle meelega otsa ja tegi mulle vea. Nad oli terve mängu meid provotseerinud ja ta ei palunud juhtunu eest ka vabandust,» põhjendas Pareiko, miks ta Gakpe tegevuse peale ärritus. «Sõrm valutab ja on sinine. Nüüd tuleb igaks juhuks sellest pilt ka teha.»

Siiski tunnistas puurilukk, et loodetavasti midagi tõsist viga ei ole ja uuel nädalal liitub ta Eesti koondisega kohtumiseks El Salvadoriga. «Ikka on plaanis Los Angelesse lennata,» lisas Pareiko.

Klavani tööandja AZ Alkmaar oli samas võõral väljakul 1:0 üle Belgia meistrivõistlustel esikohta hoidvast Brüsseli Anderlechtist ning pääses koondtulemusega 2:0 kaheksandikfinaali.

Sarnaselt avamänguga jälgis Eesti koondislane ka sel korral kaaslaste tegutsemist varumeestepingilt. Alkmaari võiduvärava lõi neljapäeva hilisõhtul belglane Maarten Martens.

Järgmises ringis läheb Alkmaar vastamisi Itaalia kõrgliigas praegu 3. kohal oleva Udinese Calcioga. 1/16-finaalis oli Udinese koondtulemusega 3:0 parem kreeklaste Saloniki PAOKist.

Avakohtumine on kavas 8. ja kordusmäng 15. märtsil.

Euroopa liigas jõudsid 16 parema sekka ka Manchesteri suurklubid United ja City, kes lähevad järgmises ringis vastamisi vastavalt Bilbao Athleticuga ja Lissaboni Sportinguga.

Kolmapäeva õhtul peetud Meistrite liiga viimastes kaheksandikfinaalide avakohtumistes tundsid võidurõõmu koduväljakul mänginud meeskonnad. Üllatamist jätkas FC Basel, kes alistas 1:0 Müncheni Bayerni. Marseille oli sama tulemusega üle Milano Interist.

Euroopa Liiga

Kaheksandikfinaalide paarid

•    Harkivi Metalist – Pireuse Olympiacos

•    Lissaboni Sporting – Man­chester City

•    Twente – Schalke

•    Liege’i Standard – Hannover

•    Valencia – PSV Eindhoven

•    AZ Alkmaar – Udinese

•    Madridi Atletico – Besiktas

•    Manchester United – Bilbao Athletic

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles