Mercedestele tuule alla teinud Bottas: poodiumikoht Miamist on hea eesmärk

Karl-Joosep Küngas
Copy
Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas. Foto: IMAGO/Julien Delfosse/SCANPIX

USA-s sõidetakse täna F1 hooaja viies osavõistlus. Miami GP ajasõidus teenis viienda koha Valtteri Bottas, kes jäi alla ainult Ferrari ja Red Bulli sõitjatele.

Bottas pigistas enda Alfa Romeost ajasõidus sisuliselt kõik välja. Tema suureks rõõmuks päädis see lausa viienda kohaga. Temast maha jäid ka endise meeskonna Mercedese sõitjad. Lewis Hamilton teenis kuuenda ja George Russell alles 12. koha. Soomlane ei hakanud varjamagi, et see tegi ta väga õnnelikuks.

«Ma tegin hea ajasõidu ja suutsin kõik asjad klappima saada. Eriti hästi edenesin just otsustavates faasides. Olen väga rahul, et suutsin Mercedeseid edestada,» lausus soomlane Viaplay vahendusel.

Võidusõiduks on Bottas pannud endale üsna keerulise ülesande. Ta tõdes, et stardipositsioon peaks tal aitama poodiumikohta jahtida. «Esimest korda sel hooajal saan puhtalt rajapoolelt alustada. Loodetavasti saan puhtalt stardist minema, ent kunagi ei saa kindel olla. Kui praegu vaadata, siis poodium pole kindlasti väga kaugel ja see on hea eesmärk, mida püüdma minna,» lisas Bottas.

Ajaloo esimene Miami GP sõidetakse juba täna õhtul Eesti aja järgi kell 22.30. Postimees vahendab võidusõitu otseblogis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles