Vene okupantide tõttu vanaisa ja kodu kaotanud Ukraina tenniselootus: nägin tänavatel surnukehasid vedelemas

Karl-Joosep Küngas
Copy
Vjatšeslav Belinskõi.
Vjatšeslav Belinskõi. Foto: Facebook

Ukraina 18-aastane tenniselootus Vjatšeslav Belinskõi elab juba teist korda enda lühikese elu jooksul üle Venemaa sissetungi Ukrainasse.

Donetskist pärit Belinskõi pidi 11-aastaselt enda kodust lahkuma ja sinna kunagi enam naasma. Seda mõistagi Venemaa vägede tõttu, kes alustasid samuti 2014. aastal sissetungi Ukrainasse.

«See oli tõeline põrgu ning olin ainult 11-aastane. Peitsime end õega voodi all, sest ei julgenud enam lihtsalt kuskil olla,» lausus Belinskõi, kes kolis hiljem vanematega pealinna Kiievisse. «Ma nägin tänaval surnukehasid lihtsalt vedelemas. See vaatepilt ei unune iial.»

Kui Venemaa väed tänavu 24. veebruaril Ukrainasse tungisid, oli tennisetäht päev varem kodust lahkunud. Ta sai ema kaudu informatsiooni, mis olukord Ukrainas valitseb.

«See on täiesti kohutav. Okupandid jooksid ringi ja lihtsalt lasid inimesi. Ühes rünnakus hukkus mu vanaisa. Ema ja tüdruksõber kinnitasid, et Kiievis polnud ühtki rahulikku päeva ega ööd,» vahendab Belinskõi sõnu Ukraina väljaanne Sport24.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles