Pika põua lõpetanud Tänak: auto on kaugel ideaalist, tiitlist mõtlemiseks peame palju parandama

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ott Tänak tähistamas võitu koos kaardilugeja Martin Järveojaga.
Ott Tänak tähistamas võitu koos kaardilugeja Martin Järveojaga. Foto: IMAGO/Nikos Katikis/Scanpix

Ott Tänak sai Sardiinias küll üle pika aja võidurõõmu tunda, ent ta ta tunnistas, et Hyundai ralliauto kallal tuleb veel kõvasti vaeva näha.

Meie mehe ülekaal oli Itaalia saare kruusateedel ilmne. Ta edestas lähimat jälitajat Craig Breeni veidi üle minuti. Samas ütles Tänak ralli jooksul korduvalt, et i20 hübriidmasina mootor ei tööta päris soovitud viisil. Ka võitluse järel viitas ta kitsaskohtadele.

«Arvan, et see võit annab rohkem vaimse tõuke, kui et oleme tagasi tiitlimängus,» ütles Tänak portaalile Autosport. 

«Tahame tiitli eest võidelda, aga vajame selleks autot. Peame veel palju asju parandama. Oleme ideaalist, seal, kus tahaks olla, väga kaugel. Siiski, tehases tehakse pikki tööpäevi. Vajasime väikest pingelangust.»

Ent leidub ka positiivset. «Võrreldes kahe nädala tagusega oli muutus päris suur. Portugalis olime päris hädas, see ajas vihaseks,» lisas Tänak.

«Õnneks oli meil Sardiinia eel testipäev. Jätkasime tööd ja arenesime kenasti. Enne rallit olin auto osas palju enesekindlam. Ja nagu näha, siis kõik läks hästi.»

Sardiinia etapi võiduga tõusis Tänak MM-sarjas kolmandaks. Tiimikaaslasest Thierry Neuville'ist lahutab vaid kolm, ent liidrist Kalle Rovanperäst juba 58 silma.

Sõita jääb veel kaheksa rallit. Järgmine mõõduvõtt toimub 23.–26. juunini Keenias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles