Puudu jäi kaheksa sajandikku! Hea MMi teinud Eneli Jefimova ei pääse endiselt EOK palgale

Ville Arike
, reporter
Copy
Eneli Jefimova ja tema treener Henry Hein mullu Tokyo olümpiamängudel.
Eneli Jefimova ja tema treener Henry Hein mullu Tokyo olümpiamängudel. Foto: Tairo Lutter

Eesti spordi suuremaid lootusi, ujuja Eneli Jefimova tegi eelmisel nädalal Budapestis vägevaid MM-starte, saavutades pikal rajal Eesti kõigi aegade parima, kuuenda koha. Paraku tuli see olümpiakavva mitte kuuluvas 50 meetri rinnuliujumises. Olümpiamängude programmis oleval poole pikemal distantsil jäi tal finaali- ehk esikaheksa kohast puudu kõigest kaheksa sajandikku.

Miks see jutt olümpiakava teemal? Sest MMi 8. koht on lävend, mis annab sportlasele Eesti Olümpiakomitee (EOK) olümpiaettevalmistuse toetustes kõrgema, B-kategooria. Jefimova on ja jääb praegu C+-kategooria sportlaseks, mis tähendab 1400 eurot ettevalmistustoetust. B-kategoorias lisandub ettevalmistustoetusele 1600-eurone palk. Samuti on vahe eri kategooria sportlaste treenerite toetustes.

On selge, et mullu Tokyo olümpial 14-aastaselt 100 meetri rinnuliujumise poolfinaali pääsenud Jefimova on tõeline talent. Arengu jätkudes pole välistatud, et kahe aasta pärast Pariisis peetavatel mängudel võib ta kerkida kogu Eesti delegatsiooni parimaks sportlaseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles