JWRC arvestuse liider Virves jäi tagasihoidlikuks: oleme suutnud probleeme vältida

Karl Mihkel Eller
Copy
Robert Virves.
Robert Virves. Foto: M-Sport

Autoralli Eesti MM-etapil juunioride arvestuses esikohta hoidev Robert Virves oli esimeste katsete järel rahuolev, kuid jäi tagasihoidlikuks. Pärast viite kiiruskatset on tema edu teist kohta hoidva soomlase Sami Pajari ees 4,4 sekundit. Kolmandat kohta hoidev Jon Armstrong jääb maha juba 29,7 sekundit.

«Seni on kõik hästi olnud. Oleme suutnud probleeme ja vigu vältida. Hetkeseisuga olen rahul,» ütles Virves pärast reedeseid esimesi kiiruskaitseid Eesti ajakirjanikele.

Mõnel katsel on Virves koos rootslannast kaardilugeja Julia Thuliniga suutnud näidata neljarattaveolise Rally3-autoga väga häid aegu ka absoluutarvestuses. Virves möönis, et aeglasematel ja tehnilisematel lõikudel on tal võimalik Rally2-autodele vastu saada, kuid see pole omaette eesmärk. «Eks selle autoga saab mõned kitsad kohad üsna kiiresti sõita. Tal on natuke vähem jõudu ja saab natuke vabamalt sõita,» ütles Virves.

Virves tunneb ennast Lõuna-Eesti teedel üpris koduselt, kuid lisas saarlasena, et neil Saaremaal nii palju hüppeid pole. Samas on mõned katsed, eriti Tartus põhjapool sõidetavad katsed päris rööpas ning nõuavad ettevaatlikust. «Tahaks loota, et suuri kive ei hakkaks teele tulema. Ei tahaks mõne teel oleva suure kivi pärast sõitu ära lõpetada. Tuleb jätta väike reserv ootamatusteks ka. Muus osas tuleb lihtsalt hakkama saada,» selgitas ta.

MM-sarja juunioride arvestuses oli Virves enne Rally Estoniat 49 punktiga kolmas. Liider Armstrongist lahutas teda 18 silma. Juunioridele jagatakse lisapunkte ka iga kiiruskatse võidu eest, neid on eestlasele kogunenud juba kolm.

«Meil on punktitabelis praegu sarjas keeruline olukord. Meil on (Eestist – toim.) vaja võimalikult head positsiooni, aga samas iga katse eest antakse punkte. Siin tuleb kompromiss leida. Kuigi kolm katsevõitu on enamus tulnud üsna napilt, siis punktid on käest. Loodame, et katsed päris halvas seisus pole, siis peaks olema täitsa sõidetav,» ütles Virves lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles