Otepääl debüteerinud maailmameister suri helikopteri õnnetuses

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Igor Malinovski.
Igor Malinovski. Foto: Twitter @ramblerru

Venemaa laskesuusaüldsus leinab 25-aastast Igor Malinovskit, kes suri sel nädalavahetusel toimunud helikopteri õnnetuses. 

Malinovski enda poolt juhitud kolme reisijaga helikopter jäi Kamtšatka poolsaarel kadunuks laupäeval ning koheselt kahtlustati allakukkumist. Päev hiljem leidsid need jutud ka kinnitust, kui Uzoni vulkaani lähistelt leiti esimesed helikopteri tükid. 

«Kahjuks keegi õnnetuses ellu ei jäänud,» vahendab RIA Novosti Venemaa Päästeteenistuse teadet. 

25-aastane Malinovski oli noorte seas tõeline talent: juba oma esimesel IBU Junior Cupi ehk noortevõistlustel 2015/16 hooajal finišeeris ta individuaaldistantsil neljandana ning päev hiljem astus ta sprindis ka poodiumi teisele astmele. 2016. aasta noorte MMil riputati talle kaela U19 vanuseklassi sprindi kuld- ning jälitus- ja teatesõidu hõbemedal.

Malinovski edu jätkus ka järgmisel, 2016/17 hooajal, kus ta teenis esimesed IBU Junior Cupi võidud. 2017. aasta kevadel krooniti ta Nove Mestos individuaaldistantsil U19 Euroopa meistriks, kuu aega hiljem sai ta kaks kulda ja hõbemedali kaela ka juba U21 vanuseklassi MMil.

Venelase maruline hoog jätkus ka 2017/18 hooajal. Esmalt krooniti ta Pokljukas toimunud U21 EMil koguni kolmekordseks Vana Maailma tšempioniks, millele lisandus kaks kuldmedalit ka kuu aega hiljem Otepääl toimunud juunioride MMilt. Samal aastal tegi ta oma debüüdi ka IBU karikasarjas, seegi juhtus Otepääl, kus venelane finišeeris segateates neljandana ning sprindis 24ndana.

Oma viimasel noortehooajal ehk 2018/19 jätkas Malinovski küll eesotsas võistlemist, kuid individuaalne edu sellega otseselt enam ei kaasnenud. Üks medal õnnestus tal tiitlivõistlustelt siiski teenida, kui mees krooniti Venemaa segavõistkonna koosseisus Euroopa meistriks. 

Täiskasvanute seas Malinovskil läbi lüüa ei õnnestunudki. MK-sarjas jäi ta parimaks kohaks 2020/21 hooaja Oberhofi sprindi 92. koht. Laskesuusatamise kõrvalt oligi venelase teiseks suureks armastuseks lendamine. Helikopteri load tegi ta ära juba 2017. aastal ning möödunud kevadel lõpetas ta ühtlasi Omski Lennunduskooli. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles