Eesti vormelitalent jäi kahel puhul esimesena poodiumilt välja

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Paul Aron.
Paul Aron. Foto: Instagram @paularon_/

Kui vormelikarusselli tipp ehk F1, F2 ja F3 MM-sari tiirutab sel nädalavahetusel Ungaris, siis Vormel 3 EM-sarjas kihutav Paul Aron oli hoopis võistlushoos Belgias. 

Laupäevases esimeses sõidus sai Prema värvides võistlev eestlane rajale kolmandalt kohalt ning võitles sõidu käigus pikalt poodiumikoha pärast, kuid kerge Sami Meguetounifi poolt tehtud kõks kukutas ta lõpuks paremusjärjestuses viiendaks. 

Prantslane sai oma käitumise eest hiljem küll viiesekundilise karistuse, kuid see tema kolmandat kohta ei mõjutanud. Küll mõjutas seda esialgu teisena lõpetanud Gabriele Mini (ART GP) diskvalifitseerimine, mille tulemusena kerkis ka Aron lõpuks neljandaks. 

Teises sõidus pääses Aron rajale koguni parimalt lähtekohtalt ning tegi ka hea stardi, kuid sellest hoolimata õnnestus David Hadrienilt temast avaringil mööduda. Hiljem aga selgus, et selleks hetkeks oli stardisirgel toimunud õnnetuste tõttu rajale kutsutud turvaauto, mistõttu sai prantslane pärast võistlust karistada.

Esimesed kümme minutit sõidetigi turvaauto taga, pärast mida läks taas võidukihutamiseks. Aronil kordusstart kõige paremini ei õnnestunud ning juba esimesel sirgel vuhises tiimikaaslane Dino Beganovic temast mööda. Peagi neelas eestlase alla ka Gabriel Bortoleto.

Ülejäänud konkurendid õnnestus Aronil siiski selja taga hoida ning ületada finišijoon taas neljandana. Teise sõidu võitiski lõpuks Bortoleto, kes sõitis ruudulipu alt läbi küll teisena, kuid tõusis esimeseks pärast Hadrienile määratud ajakaristust.

Spa ringrajalt teenitud 24 punkti (12+12) tähendab, et Aron liikus EM-sarja kokkuvõttes tublisti lähemale teisel kohal olevale Gabriele Minile. Kui Aronil on koos 176, siis itaallasel 179 silma. Samas, EM-sarja üldliider Dino Beganovic libises omakorda eest ära ning on nüüd 220 punkti peal.

«Tegelikult oli see meie jaoks pettumustvalmistav nädalavahetus, kuna me kaotasime MM-sarja üldarvestuses punkte. Samas, Dino tegi väga head tööd ja ma aplodeerin talle,» võttis Aron Belgias toimunu meeskonna pressiteenistuse vahendusel kokku. 

«Leian, et meil oli sel nädalavahetusel väga hea kiirus. Esimeses ajasõidus olimegi kiireimad ning teises olime enda grupis teised - nende tulemustega võib rahule jääda. Esimeses võistlussõidus oli meil veidi ebaõnne: panime seadistusega mööda ning tegelikult läks ka meie õõtshoob katki, seega polnud meie kiirus just päris see. 

Teises sõidus tabas meid taas väike ebaõnn, kui turvaauto ajal meist mööduti ning pärast uuesti ette ei lastud. Seejärel olidki minu võimaluse läinud, sest teistel olid all värsked rehvid. Seepärast nad minust ka möödusid. Samas meeldis mulle masina seadistus teises sõidus tunduvalt rohkem. 

Meil oli Ungaris väga palju potentsiaali, kuid paljud meist sõltumatud olukorrad röövisid meilt head kohad. Tahaksin kõik uuesti enda kontrolli alla saada, sest olen kindel, et [järgmisel etapil] Red Bull Ringil on meil jälle hea kiirus olemas,» lõpetas Aron.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles