Karmen Bruus: kullahüpe polnud ideaalne, mu lagi on kõrgemal

Ville Arike
, reporter
Copy
U20 vanuseklassi kõrgushüppe maailmameistrit Karmen Bruusi õnnitleb tema esimene treener Kersti Viru. Paremal on tema teine treener Mehis Viru, vasakul MMil kolmikhüppes pronksmedali võitnud Viktor Morozov.
U20 vanuseklassi kõrgushüppe maailmameistrit Karmen Bruusi õnnitleb tema esimene treener Kersti Viru. Paremal on tema teine treener Mehis Viru, vasakul MMil kolmikhüppes pronksmedali võitnud Viktor Morozov. Foto: Eero Vabamägi

Kolumbias Calis peetud kergejõustiku U20 vanuseklassi MMi koondisel võttis kodumaale jõudmine aega kavandatust umbes ööpäeva rohkem. Ent kui eile õhtul Tallinnas maanduti, särasid kõrgushüppes kuldmedali võitnud Karmen Bruus ja tema treener Mehis Viru kui pühademunad.

Tehtud töö eest nopiti parim saadaval olnud tasu. Seejuures avaldas võimsat muljet asjaolu, et Bruus suutis säilitada sama vormi, millega ta oli mõni nädal varem jõudnud USAs Eugene’is täiskasvanute maailmameistrivõistlustel 7. kohale ning korranud Eesti rekordit 1.96. Calis tõi kulla 1.95 alistamine.

Kas sportlane ja treener uskusid, et samasuguse vormi säilitamine on võimalik? Kõigele lisaks tuli kahe suurvõistluse vahel kahel korral ületada ajavahe: Oregoni ja Eestit lahutab kümme tundi, Eestit ja Kolumbiat kaheksa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles