VIDEO ⟩ Federer viis täide aastaid tagasi 7-aastasele poisile antud lubaduse

Postimees Sport
Copy
Roger Federer.
Roger Federer. Foto: HANNAH MCKAY/Reuters/Scanpix

Viis aastat tagasi küsis seitsmeaastane Izyan «Zizou» Ahmad Roger Federerilt, kas viimane oleks nõus temaga mängima, kui temast saab tulevikus profimängija. Šveitslane andis 2017. aastal lubaduse, et tuleb Zizou vastu platsile ning tänavu suvel viis ta selle lubaduse täide.

Viis aastat tagasi anti Zizoule US Openi pressikonverentsil mikrofon ja ta sai ajakirjanike ees kunagiselt maailma esireketilt küsida: «Kas te palun jätkate mängimist kaheksa või üheksa aastat, et ma saan teie vastu mängida, kui olen professionaal?»

Federer ja ajakirjanikud olid väga lõbusas tujus ning šveitslane vastas humoorikalt: «Kui sa oled professionaal, naasen ATP-sarja.» Zizou uuris, kas see on lubadus ning Federer ütles, et on küll.

2022. aasta suvel, viis aastat pärast pressikonverentsi, kutsuti Zizou Šveitsi. Kattevarjuks öeldi talle, et toimub mõnepäevane treening, kuid tegelikult koheldi teda seal kui superstaari ning fännid tahtsid temaga endleid teha.

Nüüdseks 12-aastane Zizou on kõigest lummatud ja ütleb, et see on tema parim päev. Kirsiks tordil oli ootamatult välja ilmunud Federer, kes pidas Zizouga maha väikese näidismängu.

Videot on internetis vaadatud sadu tuhandeid kordi ning sellest on kirjutanud kümned meediaväljaanded.

Esmaspäeval 41-aastaseks saanud Federer ravib jätkuvalt põlvevigastust ning ta pole viimase kahe ja poole aasta jooksul saanud eriti palju tennist mängida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles