Eesti vabavõitlejad naasid MMilt kolme medaliga

Postimees Sport
Copy
Eesti vabavõitluskoondis.
Eesti vabavõitluskoondis. Foto: Erakogu.

Läinud nädalal toimusid Abu Dhabis noorte maailmameistrivõistlused sportlikus vabavõitluses, kus kolm Eesti sportlast võitlesid end pronksmedalile. Tegemist on esimese korraga, kui Eesti vabavõitlejad saavutavad rahvusvahelisel tiitlivõistlusel sedavõrd palju poodiumikohti.

Kõige vanemas klassis - 16-17-aastaste hulgas - saavutas kolme matšivõidu ja ühe kaotusega pronksi Tartu spordiklubi Englas noor Ron-Andro Selter (-70,3kg). Avaringis alistas Selter rumeenlase ning edestas kohtunike otsusega Iirimaa esindajat. «Esimese matši eel oli väga suur ärevus sees - ei mäletagi, millal selline varem on olnud. Aga matši minnes, peale esimest mahaviimist, ärevus kadus - sain aru, et see kõik siin on tehtav,» kommenteeris Selter esimese matši meeleolu ja lisab, et alagrupi võit tekitas hea tunde ja arusaamise, et nüüd liigutakse medali suunas.

Veerandfinaalis alistas Eesti koondislane Uus-Meremaa esinumbri. Poolfinaali matši vastaseks olev ukrainlane oli eestlasele juba tuttav, sest sama vastane alistas eelringis Selteri võistkonnakaaslase Rene Laia, mis oli väga tuline lahing. «Kui vastasele käe külge panin sain aru, et ta on võidetav, aga kahjuks sel korral see veel ei õnnestunud,» lisas Selter, kes täitis enda eesmärgi ja soovib edaspidi veelgi edukamaks saada.

Lisaks Selterile teenisid Eesti koondises veel pronksmedalid German Gildemann (U16) ja Taisto Teivil Kängsepp (U16).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles