PM MILANOS Itaallased pühendasid Eesti üle saadud võidu vigastatud Gallinarile ja veel ühele inimesele

Ville Arike
, Milano
Copy
Itaalia koondise peatreener Gianmarco Pozzecco kallistab pärast mängu Eestiga Kerr Kriisat.
Itaalia koondise peatreener Gianmarco Pozzecco kallistab pärast mängu Eestiga Kerr Kriisat. Foto: Tairo Lutter

Itaalia korvpallikoondis võitis EMil Milanos avavoorus Eestit kindlalt 83:62 ning nii peatreener Gianmarco Pozzecco kui ka mängija Achille Polonara pidasid meeles suurturniirilt vigastuse tõttu eemale jäävat Danilo Gallinarit.

Pozzecco aga lisas veel ühe nime. «Tahan selle võidu pühendada meie sõpradele Danilole ja Sergio Civitaresele. Ta peab homme elu kõige tähtsama mängu,» ütles Pozzecco. Civitarese on 26-aastane ajuvähki põdev Itaalia koondise suur fänn, kes just täna peab võitluses raske haigusega taas minema lõikusele.

Mängu juurde jõudes tunnistas Pozzecco, et oli väga närvis, eriti kolmandal veerandajal. «Tänan oma mängijaid hingestatud tegutsemise eest. Heaks näiteks on Stefano Tonut, kes on suurepärane korvikütt, kuid kel täna rünnakul asjad ei sujunud. Ent ta rügas seda enam kaitses ja aitas kaaslasi.

Niisugune meie mäng ongi: mängime koos, igaüks võitleb kõigi eest ning ohverdame end 40 minutit. Jagasime hästi palli, andsime 24 korvisöötu. Meil on praegu käsil ilus aeg, meil on privileeg pidada EMi mänge kodus. Tahtsime hästi alustada ja tegime seda,» rääkis Pozzecco.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles