Ohtliku olukorra tekitanud Verstappen pääses karistusest

Karl-Joosep Küngas
Copy
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: IMAGO/FLORENT GOODEN/SCANPIX

Valitsev F1 maailmameister Max Verstappen säilitas Jaapani GP-l enda parima stardikoha ka pärast kohtunike otsust.

Red Bulli esisõitja tekitas Jaapani GP kvalifikatsiooni viimasel perioodil ohtliku olukorra, mis võinuks lõppeda Lando Norrise avariiga. Nimelt otsustas hollandlane enne kiirele ringile minekut viimase kurvi eel kiiruse täiesti maha võtta ja vingerdades rehve soojendada. See tuli ootamatuna Norrisele, kes suurel kiirusel Verstappenile lähenes. Kokkupõrke vältimiseks sõitis McLareni piloot murule ning rikkus sellega enda kvalifikatsiooni.

Norrise sõnul tulnuks Verstappenit kindlasti karistada, sest tegemist oli väga ohtliku sõidustiiliga. Samal ajal arvasid nii Verstappen kui ka Red Bulli pealik Christian Horner, et McLareni sõitja rikkus härrasmeeste kokkulepet. See tähendab, et viimase kurvi eel ei mööduta kvalifikatsioonis ees olevast masinast.

«Ta oleks minu olukorras sama teinud ja mööduda proovinud. Samas poleks mina tema situatsioonis kindlasti nõnda järsult pidurdanud ja konkurendile ette keeranud,» kommenteeris Norris.

Kohtunikud vaatasid olukorra pärast kvalifikatsiooni üle ning otsustasid Verstappenit mitte karistada. Nõnda saab hollandlane startida homsele võistlusele esikohalt ning tal on võimalus kindlustada ka MM-tiitel. Selleks tuleb tal edestada Charles Leclerci kaheksa punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles