Märtsis karjääri lõpetanud Therese Johaug plaanib tagasitulekut tippsporti (1)

Postimees Sport
Copy
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP/Scanpix

Kevadel profikarjääri lõpetamisest teatanud Norra murdmaasuusataja Therese Johaug avaldas, et võib osaleda 2025. aastal kodumaal Trondheimis toimuval MMil.

Johaug lahkus võistlusareenilt tipus. Ta võitis veebruaris Pekingi taliolümpial kolm individuaalset kulda. Hooaja lõpus teatas ta, et tõmbab karjäärile joone alla.

Pool aastat hiljem tõdes Johaug, et võistluskarussellilt maha astumine oli õige otsus. «Olen 34-aastane ja tunnen, et elus on ka rohkemat kui sport. Mul on nii vedanud ja olen privilegeeritud, et olen suutnud saavutada kõike, mida tippsportlane suudab,» ütles ta Expressenile.

Ta pole karjääri lõpetamise otsust kordagi kahetsenud ning tunneb ennast praegu hästi. «Kuid pean tunnistama, et tunnen, et midagi on kadunud. Ma igatsen koondist, nendega koosviibimisi ja seda keskkonda. Samas sisetunne ütleb, et see (lahkumise otsus – toim.) oli õige,» lisas ta.

Samal ajal on Johaug jätnud ukse tagasitulekuks tippsporti. 2025. aastal peetakse põhja suusaalade maailmameistrivõistlused Norras Trondheimis. Johaug on sellest teadlik.

«Mõtlesin kevadel, et kas peaksin veel ühel MMil osalema. Aga siis oleks see Trondheimi MM-ile nii lähedal olnud, et mul oleks võib-olla olnud raskem karjääri lõpetada. Seega tundsin, et on aeg nüüd lõpetada... aga pole illegaalne teha tagasitulek Trondheimi MMil, kui ma tunnen, et see on õige,» avaldas Johaug.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles