EELVAADE Kas tiitlikaitsja Prantsusmaa suudab jätta Messi ja Argentina võidukarikata? (1)

OlyBet
Copy
Argentina talisman Lionel Messi püüab enda MMide viimases kohtumises tiitlit võita, ent Kylian Mbappe soovib võidukarika taas Prantsusmaale viia.
Argentina talisman Lionel Messi püüab enda MMide viimases kohtumises tiitlit võita, ent Kylian Mbappe soovib võidukarika taas Prantsusmaale viia. Foto: AFP/ODD ANDERSEN/Scanpix

Jalgpalli MMi finaalis mängivad omavahel Argentina ja Prantsusmaa. Kohtumise avavile kõlab 18. detsembril kell 17.

Kes on selle mängu soosik?

Pigem Argentina. Selle aasta MMi finaalis lähevad vastamisi tõelised jalgpallimaailma gigandid, kellel mõlemal viimastel aastatel kogemusi turniirivõitude näol. Selles mängus saavad väiksed detailid maksma, ent viimased kohtumised on näidanud, et Argentina endale liiga palju vigu ei luba. Samuti räägib nende kasuks ajalugu. Meeskonnad on kohtunud varasemalt viis korda, millest Lõuna-Ameerika koondis võitnud neli. Viimase lahingu, mis toimus neli aastat tagasi MMi kaheksandikfinaalis võitis 4:3 Prantsusmaa.

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Argentina koondis on MMi käigus üha tugevamaks muutunud ja kindlasti ollakse täisjõus. Kui veel veerandfinaalis olid muredega kimpus nii Angel Correa kui ka Paulo Dybala, siis poolfinaalis Horvaatia vastu teenisid mõlemad enda esimesed minutid Kataris. 

Prantsusmaa olukord on vastupidine. Viimastel päevadel on meeskonnast käinud üle haiguslaine, mis muutnud mängijatevaliku ahtamaks. Juba poolfinaalist jäid viirushaiguse tõttu eemale Dayot Upamecano ja Adrien Rabiot, kes kuulunud vastavalt kolmes ja neljas mängus prantslaste algkoosseisu. Viimasena langesid haiguse küüsi ääreründaja Kingsley Coman ja keskkaitsjad Raphael Varane ja Ibrahim Konate.

Need pole kaugeltki prantslaste ainsad tervisemured Kataris. Avamäng röövis neilt tõsise põlvetrauma saanud Lucas Hernandezist ning treeningul sai lihastrauma Karim Benzema. Selle aasta maailma parim jalgpallur võib seejuures kuulduste kohaselt ikkagi meeskonda aidata, sest preatreener Didier Deschamps seda ei välistanud.

Kes on selles mängus kõige tõenäolisemad väravalööjad?

Argentina rünnakute keskmes on nende talisman Messi. Läbi tema käib suurem osa Argentina rünnakuid. Messi on selle MMi resultatiivseim mängumees, olles löönud viis väravat ja jaganud kolm väravasöötu. Ka poolfinaalis Horvaatia vastu säras 35-aastane jalgpallitäht värava ja väravasööduga. Karjääri jooksul on Messi koondisesärgis löönud 171 mänguga 96 väravat.

Prantsusmaa on selle turniiri resultatiivseim meeskond, olles löönud kokku 13 väravat. Nende eest on hoolitsenud kuus mängumeest, ent kõige eredamalt särab neist üks. Mõistagi on selleks tähtründaja Kylian Mbappe, kelle arvel juba viis tabamust. Samas on terav olnud ka Olivier Giroud, kes võttis enda nimele Prantsusmaa jalgpallikoondise rekordi, olles tänaseks löönud nende eest 53 väravat. Kataris on tema kontos 4 tabamust.

Kas on oodata kinnist või lahtist mängu?

Lahtist. Mõlemad meeskonnad on eelkõige ohtlikud rünnakutel ning kaitses ei soovita pikalt istuda. Nõnda on oodata mängu ühe värava alt teisele ning sellega koos ka väravaid. Seda on tõestanud ka nende meeskondade varasem ajalugu, sest kunagi pole nähtud selles paaris väravateta viiki.

Millist minekut ja mängupilti on MMil seni näidatud?

Argentina mängupilt on läinud järjest paremaks ning poolfinaalis näidati juba enda tõelist palet. Messi vedamisel näidatakse lustakat rünnakut, kus võimalused tekivad väga kiiresti. Pikematel positsioonirünnakutel on nende arsenalis ka kauglöögid. Pärast üllatuslikku kaotust Saudi Araabiale on Argentina teeninud võidud nii Mehhiko, Poola, Austraalia, Hollandi kui ka Horvaatia üle.

Prantsusmaa on tiitlikaitsjana tulnud toime nendele seatud ootuste ja pingetega. Teist MMi ollakse finaalis ja seda väga tulemusele orienteeritud mängustiiliga. Tihtilugu jäädakse eduseisus olles liiga palju lootma enda kaitseliinile, ent seni pole keegi suutnud seda reaalselt ära karistada. Turniiri käigus on alistatud nii Austraalia, Taani, Poola, Inglismaa kui ka Maroko. Ainus kaotus tuli prantslaste jaoks tähtsusetus alagrupikohtumises Tuneesiaga.

Kõikidel jalgpalli MMi mängudel saad silma peal hoida ja panuseid teha OlyBeti Katar 2022 keskkonnas!

Vaata MMi viimaseid matše, sealhulgas tulist finaalmängu sõprade seltsis Ülemiste Beach House'i OlyBeti fännitsoonis! Ühisvaatamiste õhtujuhiks on alati energiline Lauri Pedaja, kes viib poolaegadel läbi ka põnevaid publikumänge. Lisaks annab OlyBet igal õhtul jalgpallisõpradele võimaluse sõita Itaaliasse ja nautida Fiorentina võistkonna kodumängu VIP-loožis. Rohkem infot ürituste kohta leiab SIIT.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles