Suri raske haigusega võidelnud jalgpallilegend

Karl-Joosep Küngas
Copy
Siniša Mihajlović.
Siniša Mihajlović. Foto: Imago/ScanPix

Jalgpallimaailma tabas lein, sest elavate seast lahkus Serbia endine jalgpallur ja treener Siniša Mihajlovic. Ta oli vaid 53-aastane.

1986. aastal profikarjääri alustanud Mihajlovici karjäär sai õige hoo sisse 1991. aastal, kui ta võitis Belgradi Crvena zvezdaga Euroopa klubide karika (praeguse Meistrite liiga eelkäija). Edasi liikus ta Itaaliasse, kus ta esindas aastate jooksul Roma, Sampdoria, Lazio ja Milano Interi klubisid. 

Pärast 2006. aastal lõppenud mängijakarjääri asus ta kohe tööle treenerina. Ta kuulus kohe 2006. aasta sügisest Interi treenerite tiimi, kus tal õnnestus klubiga võita kolm järjestikust Itaalia meistritiitlit.

Mängijana oli Mihajlovic tuntud suurepärase karistuslöökide sooritajana. Ta skooris trahvilöökidest Itaalia kõrgliigas koguni 28 korda, millega hoiab tänaseni rekordit. Sama on suutnud ainult legendaarne Itaalia jalgpallur Andrea Pirlo.

2019. aastal tunnistas Mihajlovic avalikult, et tal diagnoositi leukeemia. Ta jätkas küll töötamist Bologna peatreenerina, ent haigusest ta kunagi kahjuks võitu ei saanudki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles