Selgus, miks ei saa Eesti korvpallikoondislane eurosarjas osaleda

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Riia VEF lõpetas õnnetu eurohooaja kaotusega. Fotol palli pealt surumas Manresa ääremängija Tyson Pérez.
Riia VEF lõpetas õnnetu eurohooaja kaotusega. Fotol palli pealt surumas Manresa ääremängija Tyson Pérez. Foto: fiba

Korvpalli tugevuselt teises-kolmandas eurosarjas, Meistrite liigas lõppes poolte meeskondade alagrupiturniir. Kõigi eestlaste koduklubide saatus on selge.

Esimesena said sotid selgeks Siim-Sander Vene ja Jeruusalemma Hapoeli jaoks. Eesti koondise kapten panustas Istanbuli Darüssafaka vastu 12 punktiga, aidates tiimi nii matši, kui ka E-grupi võiduni. 

Olgu öeldud, et kõigi alagruppide võitjad pääsevad otse 16 parema vaheturniirile, teine ja kolmas sats püüavad sinna kohta läbi play-in duellide.

Standings provided by Sofascore

Esikohal lõpetas esimese faasi ka Matthias Tassi leivaisa Manresa. Viimases mängus alistati Riias kohalik VEF 82:80. Meie liigas teist kohta hoidva Läti klubi eurohooaeg läks aia taha, kuuest mängust võideti vaid üks, korvide vahe jäi kokku -64 silma.

Kahjuks peab novembri keskel Manresaga liitunud Tass euromänge kõrvalt vaatama, sest teda ei saanud Meistrite liigaks enam registreerida. Seni on Eesti koondise tsenter kaasa teinud neljas Hispaania kõrgliiga matšis ja visanud keskmiselt 5,8 punkti.

Standings provided by Sofascore

Kolmanda, viimase Meistrite liigas mängiva eestlase Kaspar Treieri koduklubi Sassari Dinamo jäi pidama alagruppi. Viimases matšis alistati juba esikoha kindlustanud Malaga Unicaja, aga kuna samal ajal sai Thessaloniki PAOK jagu Dijonist, polnud sellest tolku.

Treier viimases voorus platsil ei käinud. Nädal varem peetud euromängus sai ääremängija vigastada ning nõnda jäid vahele mõned treeningud ning ka laupäevane koduliiga matš. Sassari kodulehe andmetel ei tohiks mure olla siiski üleliia tõsine.

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles