Hollandi endine staar: Messi ei ole kõigi aegade parim jalgpallur (3)

Toimetas Ville Arike
Copy
Lionel Messi maailmameistri karikaga.
Lionel Messi maailmameistri karikaga. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Nädalapäevad tagasi sai Argentina koondise kaptenist Lionel Messist lõpuks ometi maailmameister. Paljude silmis tõusis ta sellega ka maailma kõigi aegade parimaks mängijaks. Küll pole sama meelt 1988. aastal Hollandi koondise Euroopa meistriks vedanud Ruud Gullit.

Gullit ei kahtle Messi oskustes, küll aga märkis ta, et erinevate ajastute mängijaid on liiga keeruline võrrelda. «Ei, mitte kõigi aegade parim,» vastas Gullit portaali Ziggo Sport küsimusele.

«Küll aga leian, et ta on oma aja parim. Erinevate ajastute jalgpall on väga erinev, seetõttu pole võimalik võrrelda. Kui võidad MMi kolmel korral (pidas silmas Pele'd – toim) – seda on palju. 1960ndad ja 1970ndate algus oli Pele aeg. Seejärel tuli Maradona aeg,» rääkis Gullit.

Ruud Gullit 1998. aastal treenerina.
Ruud Gullit 1998. aastal treenerina. Foto: Imago/Scanpix

Praeguseks 60-aastane Gullit kuulus Hollandi koondisse aastatel 1981–1994 ning lõi 66 mängus 17 väravat. Nii tema kui ka koondise tähetund saabus 1988. aastal. EMi poolfinaalis alistati Lääne-Saksamaa 2:1 ning finaalis NSV Liit 2:0. Kullamängu avavärava lõi kapten Gullit ning teise terava nurga alt otse õhust Marco van Basten – too koll jääb igaveseks maailma jalgpalliajaloo kullafondi.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles