Rõõmsa uudise teatanud Johaug andis fännidele lootust

Karl Mihkel Eller
Copy
Therese Johaug Pekingi olümpial.
Therese Johaug Pekingi olümpial. Foto: Tairo Lutter

Eelmisel talvel tippsportlaskarjäärile joone alla tõmmanud Therese Johaug teatas aasta alguses, et on lapseootel. Laupäeval valiti 34-aastane Johaug Norra aasta naissportlaseks ning vihjas, et teda võib näha tulevikus tippkonkurentsis sõitmas.

Johaug lahkus troonilt tipus. Pekingi taliolümpial võitis ta kolm kulda, ühtlasi oli tegemist tema karjääri esimeste individuaalsete olümpiavõitudega. Peagi pärast tema tippspordist loobumist hakkasid tiirlema jutud, et mõne hooaja pärast võib suusakuninganna teha tagasituleku.

«Kõik küsivad minult selle kohta, kuid mul pole vastuseid. Ükski uks pole suletud, ükski uks pole avatud. Praeguse seisuga olen alla lõpetanud. Naudin elu. Ootan väga, millega praegu 2023. aastal silmitsi seisan, kui õige aeg käes, siis vaatame edasi,» ütles Johaug VG-le.

Johaug teatas mõni päev tagasi rõõmsat uudist, et tema ja ta kihlatu Nils Jakob Hoff ootavad oma esimest last. Laupäevasel peoõhtul ei andnud ajakirjanikud aga Johaugile armu ning pinnisid, kas teda võib võistlemas näha 2025. aastal Norras Trondheimis toimuval MMil.

«Ma ei taha siin seista ja öelda millelegi jah või ei. Armastan sporti, elatud elu ja saavutatud tulemusi. Trondheimi MM on võib-olla ainuke asi, mis ukse tibakene lahti teeb, aga praeguse seisuga olen alla spordiga lõpetanud,» ütles Johaug.

Johaug võitis karjääri jooksul neli OM-kulda ja 14 MM-tiitlit. Kokku sai ta tiitlivõistlustel 25 medalit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles