Tuuli Tomingas sai Itaalias spaasse minnes korralikult sõimata (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tuuli Tomingas sai MMil tavadistantsil 6. ja ühisstardist sõidus 20. koha.
Tuuli Tomingas sai MMil tavadistantsil 6. ja ühisstardist sõidus 20. koha. Foto: Erakogu

Pärast Anterselva laskesuusatamise MK-etappi samasse kohta MMiks valmistuma jäänud Tuuli Tomingas on enda sõnul maailmameistrivõistlusteks vormi taas üles leidnud, ent ettevalmistusperiood möödus kummaliselt, sest inimesed ei olnud tema käitumisega rahul ei kohalikus ujulas ega spaas.

Nimelt sai laskesuusataja kohaliku kogukonna karmi hukkamõistu osaliseks, sest ei olnud nõus sauna alasti minema, mille peale kohalikud ta spaast välja viskasid, kirjutas Tuuli Tomingas Topauto laskesuusablogis.

«Leiliruumi suundusin ma rätikuta, aga bikiinides. Olin spaarahva jaoks nagu tulnukas. Nimelt on seal kombeks käia aadamaülikonnas, mistahes soos-vanuses-vormis oled. Jõudsin leiliruumis mõned minutid istuda, kui minuga sauna jaganud paljas härra tormas vihaselt uksest välja, tuli tagasi spaatöötajaga ja näitas näpuga minu suunas. Järgnes itaaliakeelne segane jutt ja kui neile mõista andsin, et ma ei saa midagi aru, selgus, et pean olema alasti! Paljaks ma mõistagi end võtta ei soovinud, nemad minu murest aru ei saanud ja palusid lihtsalt lahkuda,» selgitas Tomingas.

Lihtsamini ei läinud ka ujulakülastus, sest trenni eesmärgil basseini ujuma läinud Tomingas sattus reserveeritud rajale, kust ta valjuhäälselt minema kamandati. Kümnete inimestega ühel rajal treenimine lõppes aga sinikatega.

«Rõõmustasin, et saan mugavates tingimustes oma distantsi täis ujutud. Iga kord, kui otsa lõpetasin, märkasin läbi uduste prillide kedagi basseini ääres seismas. Eirasin ja tegin veel kaks otsa, ise mõeldes, et äkki see on Indrek või keegi tuttav ja lihtsalt vaatab, kuidas trenni teen. Kui uuesti ümber pöörama asusin, siis sõna otseses mõttes haaras keegi minu õlast kinni. Läbi uduste klaaside ja poollukus kõrvade kuulsin ja nägin, kuidas mingi vanem meesterahvas mind itaalia keeles sõimab. Tema ümber oli näha sagimist ja ilmselt pidid sellel rajal trenni alustama ujujad. Ütlesin inglise keeles, et ei saa aru, mida ta räägib, mispeale ta karjus «See rada on hõivatud». Kuna mul oli oma pähevõetud eesmärgist üle poole juba ujutud, surusin trenni teise osa inimsupis ära, saades mitu päris head sinikat, mis tekkisid teiste ujujate käte ja jalgade riivetest,» jutustas Tomingas.

Täna algavateks maailmameistrivõistlusteks on Tomingas enda sõnul aga taas vormis ning ootab korralikke esitusi. Vahepeal haigusest ning ületreenimisest tekkinud terviseprobleemid on taandunud. IBU Cupil vormi testinud Tomingas pidi võistluse ajal kaks kukkumist üle elama, kuid vaatamata sellele andis viimane võistlusstart enne hooaja tähtsamat jõuproovi märku sellest, et keha on talve parimas vormis.

«Finišisse jõudes taipasin, et olen veel üsna värske ja endast kõike pole ma kindlasti välja pigistanud. Lahkusin võistlusareenilt suure pettumusega, sest kahe trahviga oleksin võinud rahale sõita. Hiljem maha istudes oma kanni peal olevat sinikat tundes taipasin, et andsin laskumistel rõvedalt palju ära ja tegelikult oli sõidutunne oli super hea. Pole see olukord midagi nii kole ja Oberhofiks olen tegelikult valmis!» lubas Tomingas pärast Obertilliachis peetud 7,5 km pikkust sprindivõistlust.

Laskesuusatamise maailmameistrivõistluste esimene distants peetakse täna, selleks on segateatesõit, mis algab kell 15.45.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles