Selgus, miks ei kirjuta infot omavad sakslased, kuidas Michael Schumacheril tegelikult läheb

Copy
Michael Schumacher
Michael Schumacher Foto: imago/Hoch/Scanpix

Vormelilegend Michael Schumacheri tervise kohta pole palju teada pärast seda, kui ta sai 2013. aasta detsembris tõsise peavigastuse. Nüüd sai avalikuks, miks sakslased ei kirjuta, kuidas tal läheb.

Schumacherist on teada niipalju, et pärast õnnetust tehtud operatsioone viidi ta kunstlikusse koomasse, kust ta äratati 2014. aasta juunis.

Möödunud aastal avaldati Schumacherist dokumentaalfilm, kust loodeti saada vastuseid tema tervise kohta, kuid neid ikkagi ei tulnud.

Poola portaal sport.pl viitas nüüd Auto Motor und Sporti ajakirjanikule Michael Schmidtile, kelle sõnul leppisid Saksamaa ajakirjanikud kokku, et ei kirjuta legendaarse võidusõitja tervisest.

«Meil on mõningast infot tema seisu kohta ja kuidas ta pärast õnnetust hakkama saab, aga leppisime ajakirjanikega kokku, et võlgneme talle midagi ega kirjuta ega räägi sellest,» sõnas Schmidt.

Küll ei kehti see lepe teiste riikide ajakirjanikele, kes vahel natuke tema seisundi kohta infot lekitavad. Levib ka palju kuulujutte ning Schumacheri tegelikku seisundit teavad ainult vähesed.

Tagasi üles