Kohutavat hüüdnime kartev Rootsi suusatäht andis julge lubaduse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Frida Karlsson.
Frida Karlsson. Foto: Valancic/Sportida/SCANPIX

Murdmaasuusatäht Frida Karlsson on viimased aastad püsinud spordiala täielikus tipus, ent tiitlivõistlustel pole täistabamust veel saabunud.

Rootsi väljaanne Aftonblatet tõi välja, et 2018. aastal hakati laskesuusatajat Sebasatian Samuelssoni kutsuma hüüdnimega «Hõbedane Sebbe», kuna ta suutis Pyeongchangi olümpiamängudelt võita veidi üllatuslikult hõbemedali. Toona oli tegemist pigem positiivse hüüdnimega, ent nüüd soovitakse seda kleepida Karlssoni külge.

Nimelt võitis Karlsson täna Planica MMil naiste 10 km distantsil hõbemedali, mis oli tema karjääris juba viies individuaalne MM-hõbe. Lisaks sellele on tal auhinnakapis kaks pronksi. Ainus kuldmedal tuli neli aastat tagasi Rootsi teatenelikuga.

23-aastane Karlsson ei soovi, et talle selline hüüdnimi antaks. «See oleks kohutav, kui mind hüütaks «Hõbeda Fridaks». Ma jahin endiselt seda kuldmedalit,» lausus rootslanna Aftonblatetile.

Suusamaailma üks säravamaid tähtesid andis lubaduse ka ihaldatud kuldmedal Planicast koju tuua. «See tuleb laupäeval,» viitas Karlsson naiste 30 km klassikasõidule, kuhu ta stardib ühe suursoosikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles