Kolmandat kohta hoidev Ilves: suusarajal suudan juba emotsiooni pealt panna, viis meest lähevad kaht medalit jahtima

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: JURE MAKOVEC

Eesti kahevõistleja Kristjan Ilves hoiab Planica MMil pärast suure mäe hüppeid kolmandat positsiooni. Ta julges arvata, et hõbedat ja pronksi lähevad jahtima viis meest.

Planicas üha paremat hüppekindlust leidnud Ilves suutis kõige tähtsamalt võistlusel endast parima välja pigistada. Ta lendas koguni 139,5 meetrit, mis andis 48 mehe konkurentsis kolmanda koha. Sportlane ise oli veidi üllatunud, et hüpe nõnda hästi välja tuli.

«Ikka tuleb üllatusena. Kui pole treeningul sellele isegi lähedale jõudnud. Võib-olla tõestasin seda, et nii võib minna, kui enda asjad ära teen, mida olen siin MMil otsinud. Suutsin asendis püsida, pikk dünaamiline tõuge ja suusad kohe paigas. Nõnda saad hüpet lihtsalt nautida. Äge! Olen sinnani jõudnud enda peas, et suudan ilusaid hüppeid näidata tähtsatel hetkedel,» lausus Ilves ETV2 otse-eetris.

«Midagi kaotada polnud. Suurele mäele tulin hoopis teise lähenemisega. Väikselt mäelt oli juba hea tulemus all,» lisas Ilves, kes tunnistas, et nõnda kaugele hüpata on tema jaoks lihtsalt nauding.

Pärast suusahüppeid hoiab esikohta Jarl Magnus Riiber, kes suutis lennata lausa 147 meetrit. Ilves julges ennustada, et norralase neljandat kuldmedalit Planicas ei suuda keegi väärata. Tema ise võtab suusarajal alguses ilmselt rahulikult. «Riiber on kadunud ja tema võtab ilmselt selle kulla. Kahjuks Schmid, Oftebro ja Lamparter on 20-30 sekundi kaugusel. Nad tulevad ilmselt järgi ja tuleb rahulikult alustada. Viis meest lähevad kahe medali peale,» hindas Ilves.

Enne suusasõitu on Ilves väga rahulik ning liiga palju ette ei mõtle. Ta teab, et suur sõit on ees ja ennast tagasi hoidma ei hakka. «Loomulikult, kui medal terendab, siis pingeid vähemaks ei lähe. Samas julgen öelda, et suusarajal suudan juba emotsiooni pealt panna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles