Venemaa sport rõõmustab: võistlustele tagasi pääsemine on nagu olümpiavõit

Toimetas Ville Arike
Copy
Hetk poolteist aastat tagasi toimunud Tokyo olümpiamängudelt, naiste epee võistkonnaturniiri veerandfinaalis vehkleb venelanna Violetta Kolobova (paremal) itaallanna Federica Isola vastu.
Hetk poolteist aastat tagasi toimunud Tokyo olümpiamängudelt, naiste epee võistkonnaturniiri veerandfinaalis vehkleb venelanna Violetta Kolobova (paremal) itaallanna Federica Isola vastu. Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/SCANPIX

Rahvusvaheline vehklemisliit (FIE) otsustas reedel lubada agressorriikide Venemaa ja Valgevene sportlased enda egiidi all peetavatele võistlustele tagasi. Meie idanaabri juures võeti see uudis mõistagi vastu võidurõõmuga.

Venemaa vehklemisliidu presidendi Ilgar Mamedovi sõnul on tegemist esimese sammuga kõigi sportlaste, mitte ainult vehklejate jaoks.

«Meil vedas, et meie alal võeti see otsus vastu teistega võrreldes varem. Loodan, et ka teised meie spordialaliidud saavad samasuguse loa võistelda,» ütles Mamedov ajalehele Sport-Ekspress.

Ta jätkas: «Pärast FIE kongressi oli mu telefon loomulikult punane. Helistati teistest alaliitudest, samuti kirjutati. Spordiministeeriumi juhid helistasid. Loomulikult oli see tore. Toimuv on nagu olümpiavõit. Olen tänulik kõigile, kes meid toetasid ja kaasa elavad.»

Venelased võivad taas võistlusrajale tulla aprilli teises pooles, nad saavad osaleda kõigil Pariisi olümpia kvalifikatsioonivõistlustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles