Kriisa selgitas ülikoolivalikut: ma ei tahtnud minna kuhugi, kus mul olid varasemad suhted

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kerr Kriisa.
Kerr Kriisa. Foto: Ethan Miller

Viimased kolm aastat Arizona Wildcatsi ürpi kandnud Kerr Kriisa andis teada, et tõmbab tuleval hooajal ookeani taga selga hoopiski West Virginia ülikooli oma. 

«Ausalt, minu arvates on uus algus hea nii mulle endale kui ka muidugi kogu [Arizona] programmile,» selgitas ta mõned nädalad tagasi The Nameless Podcast taskuhäälingus oma Arizonast lahkumise tagamaid. «Olen väga tänulik kolme siin veedetud aasta eest. Vaadates tänapäeva ülikoolikorvpalli, siis paljud ei püsi nii kaua ühes kohas.»

Ta jätkas: «Olen väga õnnelik, et sattusin heasse kohta. Suurepäraste treenerite juurde. Tunnen end sisemiselt väga rahulikult. Olen oma otsusega väga rahul. Muidugi on kahju Tucsonist lahkuda, aga nii lihtsalt on.»

Pärast seda käis Kriisa maad kuulamas Nebraska Huskersi, Xavier Musketeersi ja West Virgingia Mountaineersi juures, kellest viimase kasuks lõpuks ka otsustas.

«Tahtsin alustada nullist. Ma ei tahtnud minna kuhugi, kus mul olid varasemad suhted. Ma pean end proovile panema,» selgitas eestlasest mängujuht ESPNile. «Mulle väga meeldis, kuidas nad mind värbasid. Jay Kuntz ja kogu personal. Kui nägin vana veoautot, mida [peatreener] Bob Huggins juhtis, teadsin, et see mees on lojaalne. Nüüd pean hakkama kaitset mängima.»

69-aastane Huggins on tõepoolest lojaalne, olles West Virginiat juhendanud juba 16 aastat. Selle aja jooksul on Mountaneers jõudnud koguni 11 korda märtsihullusele ning parimal juhul, 2010. aastal, koguni poolfinaali.

Tänavu võitis Big 12 konverentsi kuuluv Mountaineers NCAA kõrgeimas divisjonis põhiturniiril 19 kohtumist ja kaotas 15. Nõnda jõuti samuti märtsihullusele, kuid seal kaotati kohe avaringis 65:67 Marylandile.

West Virginia ülikooli tõeline kuldaeg jääb 1950ndate lõppu, kui nende ridades pallis ka hilisem NBA-täht (ja logo) Jerry West. Endale Los Angeles Lakersis nime teinud tagamängija tüüris Mountaneersi 1959. aastal ka NCAA finaali, kus tuli Californialt vastu võtta valus 70:71 kaotus.

Sel sajandil on West Virginia ridades pallinud kolm All-Americansi: Kevin Pittsnogle (2006), Kevin Jones (2012) ja Jevon Carter (2018), kes teenib praegu igapäevast leiba NBA klubis Milwaukee Bucks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles